Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Florin Enuc, dat în judecată de asociația de proprietari din clădirea St. Vlas Apartments Mamaia. Motivul disputei sunt spațiile comune ale imobilului!

ro

15 Mar, 2024 17:00 1062 Marime text
  • Asociația de Proprietari 322 din stațiunea Mamaia a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția civilă un dosar având ca obiect - acţiune în constatare împotriva omului de afaceri Florin Enuc
  • Magistrații nu au stabilit un termen în acest dosar
  • Reprezentanții Asociației de Proprietari din clădirea St. Vlas Apartments Mamaia vor să obțină prin intermediul instanței trecerea mai multor spații comune în coproprietatea locatarilor imobilului
  • În trecut, Asociația a reușit tot prin intermediul instanței să anuleze intabularea celor trei spații unde se află centrala termică, hidroforul și un grup sanitar și care au fost deținute de o altă societate comercială, în prezent radiată
  • Este vorba despre Venid Constructions SRL care a aparținut lui Dinev Dinko Dumitrov și lui Cristian Gheorghiev Popescu și pe care a funcționat și Piano Bar
  • O dată cu deschiderea procedurii de insolvență, lichidatorul societății Venid Construction SRL a vândut spațiile pe care le deținea în imobil
  • În 2017, acestea au fost achiziționate de afaceristul Florin Enuc, care la rândul său a demarat o acțiune în instanță prin care a solicitat evacuarea din spații a celorlalți proprietari
  • Enuc este coproprietar al unui teren împreună cu viceprimarul PNL Ionuț Rusu și avocatul Tiberius Emanuel Hodor
  • În trecut, el a deținut și funcția de administrator public la Primăria Eforie
 
 
Asociația de Proprietari 322 din stațiunea Mamaia a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția civilă dosarul cu nr. unic 1.663/118/2024 având ca obiect - acţiune în constatare împotriva omului de afaceri Florin Enuc.

Reclamanți sunt mai multe persoane fizice și juridice, cum ar fi: Iorgu, Pisargeac și Asociații SPRL reprezentată prin Constantin Iorgu, SC Rainbow Plastic SRL, SC Duo Partners 2002 SRL, Loredana Gabriela Popa, Dumitru Paniță, Gabriela Dimancea, Paul Dimancea, Gheorghe Turlică, Simona Mihaela Turlică, Sorin Ciocan, Dănuț Petculescu, Mirela Dumitru, Alexandru Laurențiu Vija, Petcu Eugen Răzvan, Nela Dimancea, Ion Dimancea, Sali Samir, Ion Mihaela, Ion Adrian, Mihai Moca, Judith Gulten Moca, Raluca Bere, Cătălin Adrian Oprea și Florentina Costea, potrivit portaljust.ro.

Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în acest dosar.

Reprezentanții Asociației de Proprietari din clădirea St. Vlas Apartments Mamaia situat pe bulevardul Mamaia nr. 322 vor să obțină prin intermediul instanței trecerea spațiilor comune în coproprietatea locatarilor imobilului.

De la unul dintre proprietarii reclamanți am aflat că în trecut, Asociația a reușit tot prin intermediul instanței să anuleze intabularea celor trei spații unde se află centrala termică, hidroforul utilizat pentru piscina imobilului și un grup sanitar și care au fost deținute de o altă societate comercială, în prezent radiată.

Este vorba despre Venid Constructions SRL care a aparținut lui Dinev Dinko Dumitrov și lui Cristian Gheorghiev Popescu și pe care a funcționat și Piano Bar.

Popescu mai figurează în prezent doar în Gemini Brand SRL și în Emercom SRL iar în trecut numele său a mai fost legat și de Interpesca SRL, Alma Hollyday SRL, Emercom SRL, Krasmir Com Impex SRL, Venid & Co SRL şi Venid Invest SRL, firmă care a început în anul 2008 construcţia unei vile turistice pe malul lacului Siutghiol, vis-a-vis de Iaki.

Potrivit Monitorului Oficial al României, din 9 iulie 2010, societatea Venid Construction SRL a vândut Piano Bar.

În urma adunării generale a asociaţiilor SC Venid Construction SRL, Dinev Dinko Dimitrov şi Cristian Popescu Gheorghiev, s-a hotărât vânzarea imobilului Piano Bar din Mamaia către SC Emercom SRL, care a cumpărat o cotă de 6/10 părţi şi a achitat preţul de 60.000 euro.

A doua firmă care a achiziţionat Piano Bar este SC Emporio Com SRL, care a cumpărat o cotă de 4/10 părţi şi a achitat preţul de 40.000 euro (n.r. vezi secțiunea citește și).

O dată cu deschiderea procedurii de insolvență, lichidatorul societății Venid Construction SRL a vândut spațiile pe care le mai deținea în imobil.

În 2017, spațiile considerate comune ale imobilului au fost achiziționate de afaceristul Florin Enuc, care la rândul său a demarat o acțiune în instanță prin care a solicitat evacuarea din acestea a celorlalți proprietari.

Cu toate că Asociația a anulat intabularea acestora, așa cum ne-a explicat unul dintre reclamanți, Enuc se prevalează în acțiunea de evacuare de contractul de vânzare-cumpărare.

Menționăm că afaceristul constănțean nu a putut fi contactat.
 
Florin Enuc, coproprietar pe un teren alături viceprimarul PNL Ionuț Rusu și avocatul Tiberius Emanuel Hodor

Viceprimarul orașului Constanța Ionuț Rusu deține, conform site ANI, încă din anul 2012, cota de 1/3 teren în zona Selgros, alături de Enuc Florin și Hodor Tiberius Emanuel.

Hodor Tiberius Emanuel, de profesie avocat, a deținut, conform portalului ANI, funcția de director cancelarie la Instituția Prefectului Constanța (2012), consilier personal la cabinetul ministrului Daniel Chițoiu, la Ministrului Economiei și Mediului de Afaceri (2013) și consilier personal la cabinetul primarului U.A.T. Eforie, Robert Șerban (2016-2019).

În declarația de avere din 2019 și Hodor a declarat coproprietatea terenului alături de viceprimarul Ionuț Rusu și Enuc Florin.
 

Afacerile lui Enuc

Enuc Florin a mai administrat societatea Ceramica Royal SRL (2007) Constanța, asociați majoritari cu 51% Radu Ștefan Mazăre, Sorin Strutinsky, Nicușor Constantinescu prin societatea Ideea Contrast SRL (2001) Constanța.
În prezent societățile Ceramica Royal SRL (2007) Constanța și Ideea Contrast SRL (2001) Constanța se află în procedură de lichidare, reprezentate de societățile de insolvență AS Insolv SPRL și MG Activ Insolvency SPRL.

Enuc Florin este asociat majoritar și administrator în societatea Tomis Research Center SRL (2004) Constanța, fostă Management Group SRL).

A deținut calitatea de asociat și/sau administrator în societățile radiate/dizolvate Covalent SRL (1998), Marusha Star SRL (2003), Kontrol SRL (2007) asociat cu Hodor Tiberius Emanuel și Pătrașcu Gheorghe, Vasile Comimpex SRL (2007), AICC Expert Group SRL (2007) alături de Ispas Liviu Marius, Hodor Ion, Antonoae Zepa Simona și Ceauș Aurelian, Ceramica Royal SRL (2007).

Enuc a fost totodată fondator în 2020 și a unei societăți care editează una dintre gazetele din Constanța, din care la sfârșitul anului 2021 s-a retras complet.

Totodată, acesta a deținut și funcția de administrator public la Primăria Eforie, potrivit declarațiile de avere și interese depuse în 2017.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Declarații de avere Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței (documente)

S-a vandut Piano Bar. Vezi cine l-a cumparat

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii