Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la Primăria Constanța Firma fondată de fostul consul onorific al Libanului în România vrea să modifice restaurantul Tomis din Mamaia

ro

21 Apr, 2024 17:00 774 Marime text
  • Primăria Constanța a emis pentru Betina M SRL un certificat de urbanism. Potrivit actului,  restaurantul Tomis din Mamaia va fi desființat parțial și va fi consolidat.
  • În rezultat, va fi realizat un imobil cu funcțiune mixtă: hotel-apartament, alimentație publică, spații comerciale, SPA, hotel, locuințe colective, locuri de joacă pentru copii, parcaje.
  • Betina M SR este controlată de libanezii Merched El Khawaja și Nassar Ghaleb.
 
 
Betina M SRL va consolida și supraetaja un imobil din stațiunea Mamaia. Este vorba despre restaurantul Tomis. Investitorul a solicitat de la Primăria Constanța un act de urbanism. Pe data de 19 aprilie 2024, Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism nr. 1065 - Desființare parțială, consolidare, supraetajare și realizare imobil - Complex cu funcțiune mixtă: hotel-apartament, alimentație publică, spații comerciale, SPA, hotel, locuințe colective, locuri de joacă pentru copii, parcaje, organizare de șantier. Actul este valabil 24 de luni.
 
Reamintim că pe 5 martie 2018, Primăria Constanţa a emis un document important pentru societatea Betina M SRL. Este vorba despre Certificatul de urbanism nr. 649, care constă în „Elaborare Plan Urbanistic de Detaliu - construire hotel - restaurant S+P+M+11-12 etaje şi imobil locuinţe colective s+p+12-13 etaje“. Investiţia imobiliară va fi realizată în zona restaurantului Tomis.
 
De asemenea, Primăria Municipiului Constanţa a emis, pe data de 12 februarie 2028, şi Certificatul de urbanism nr. 441, eliberat pentru Betina M SRL. Actul are ca obiect „construire hotel-restaurant D+P+12E+13 E retras şi imobil apartamente D+P+12E+13 E retras, reamenajare exterioară“.
 
 
Despre Betina M SRL 
 
Înființată în anul 1994, firma are sediul social pe bulevardul Palm Beach Hotel, Mamaia, județul Constanța și se ocupă de hoteluri și alte facilități de cazare similare.
 
Firma este deținută de libanezul Merched El Khawaja, cu 98% din capitalul social, și libanezul Nassar Ghaleb, cu 2% din capitalul social.  Nassar Ghaleb este administrator special.
 
Potrivit termene.ro, Merched El Khawaja este asociat Vera Hotels SRL. Numele lui Nassar Ghaleb  apare în Ghaleb Întreprindere Individuală,  New West Comimpex SRL, New Hotels SRL, Seaport.Ro For Trade SRL,  Alfatech Newline SRL și  Mohsen Hotels SRL.
 
În anul fiscal 2022, societatea cu zero salariați a declarat o cifră de afaceri de 83.029 lei și o pierdere de 173.598 lei.
 
 
Magistrații au decis în 2022 reintroducerea firmei în activitatea comercială
 
 
Betina M SRL a fost fondată de Charbel Joseph Maroun, fostul consul onorific al Libanului la Constanţa! Amintim că în anul 2022, magistrații au decis ca firmă să fie reintrodusă în activitatea comercială! Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Constanța, în dosarul 8947/118/2013.
 
„Respinge obiecţiunile formulate de creditoarea DGRFP Galaţi prin AJFP Constanţa, ca neîntemeiate. Potrivit art 103 rap la art 132 din Legea 85/2006, dispune închiderea procedurii insolvenţei debitoarei BETINA M SRL, şi reinserţia debitoarei în activitatea comercială, cu obligaţia acesteia de plată, în măsura în care în dosarul nr 3007/118/2021 se va stabili o creanţă a DGRFP Galaţi prin AJFP Constanţa.

Dispune radierea menţiunilor privind procedura reorganizării debitoarei din Registrul Comerţului. Dispune descărcarea administratorului judiciar de toate atribuţiile şi responsabilităţile . Dispune comunicarea prezentei hotărâri debitoarei, creditoarei, Direcţiei Generale Regionale A Finanţelor Publice Galaţi, prin AJFP Constanţa şi O.R.C. Constanţa pentru efectuarea menţiunilor, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Cu apel în 7 zile de la comunicarea în BPI. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.05.2022”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și infoirmații de pe termene.ro.

 
 
Citește și:
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii