Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal cu enoriaşii pe treptele Arhiepiscopiei Tomisului! Ce spun reprezentanţii clerului

ro

23 Oct, 2016 16:50 5168 Marime text
Scandal ca la uşa cortului, la intrarea în Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa. Astăzi, la finalul sfintei liturghii oficiate de Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, enoriaşii au făcut front comun pentru a-l „proteja“ pe acesta de indiscreţia presei.

Mai mult, o echipă de televiziune a postului Antena 3 care aştepta la uşa bisericii pentru a sta de vorbă cu Arhiepiscopul Tomisului despre dosarul în care este sub urmărire penală susţine că a fost agresată de mulţime.

Jurnaliştii Antena 3 au sunat la 112 pentru a cere ajutorul Poliţiei, însă, până la ajungerea echipajului de la Secţia 3, spritele deja se calmaseră.

Chiar şi aşa, echipa de televiziune spune că la întregul scandal au asistat agenţii de la pază de la firma care asigură securitatea Catedralei, însă aceştia nu au intervenit pentru a aplana conflictul de pe scările lăcaşului de cult.

„IPS Teodosie s-a întors la slujbă, duminică dimineață, în ciuda acuzațiilor aduse de procurorii anticorupție. Enoriașii s-au certat întâi între ei, apoi s-au împins cu echipa de filmare a Antena 3. Mai mult, oamenii lui Teodosie au devenit foarte agresivi și chiar au lovit reporterul care relata de la fața locului. Poliția a fost chemată acolo pentru a aplana conflictul“, relatează reporterii Antena 3.

Conform spuselor purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preot Eugen Tănăsescu, incidentul ar fi avut loc după terminarea slujbei de duminică şi după ce Înaltpreasfinţia Sa Teodosie a plecat. Câţiva credincioşi nemulţumiţi de prezenţa presei în faţa Catedralei au vociferat la adresa jurnaliştilor.

Într-un punct de vedere oficial oferit redacţiei ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al eparhiei de la malul mării a ţinut să facă următoarele precizări:

„Arhiepiscopia Tomisului face un apel către enoriaşi să îşi păstreze calmul,  să-şi păstreze atitudinea creştină şi să lase justiţia să îşi facă treaba. Noi nu ne facem dreptate de unii singuri şi cu atât mai mult nu trebuie să avem cuvinte nepotrivite la adresa presei, pentru şi jurnaliştii încearcă doar să-şi facă datoria“.


Reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului a mai ţinut să le reamintească enoriaşilor care i-au luat apărarea înaltului prelat că, în contextul dat, în care IPS Teodosie este vizat de un dosar de urmărire penală, un scandal public cu presa nu este benefic  imaginii acestuia.

Totodată, poliţiştii Secţiei 3 din Constanţa fac şi ei cercetări pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt astăzi pe treptele Arhiepiscopiei şi dacă a fost comisă vreo contravenţie sau vreo infracţiune.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii