Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Procesul Micul Regat sau Grădinița Groazei. Copiii, luați cu jandarmii de acasă. Părinții cer strămutarea (video)

ro

22 Jul, 2016 08:49 7091 Marime text
Premieră în justiția constănțeană: jandarmii Inspectoratului de Jandarmi ai Județului Constanța au plecat în această dimineață să pună în executare mandatele de aducere a copiilor citați în procesul „Micul Regat“.

Potrivit surselor oficiale, două lucrătoare ale IJJ Constanța au pornit în urmă cu scurt timp spre familiile celor cinci copii pe care judecătorul Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanța, intenționează să îi audieze în dosarul devenit cunoscut drept „Grădinița Groazei“.

Conform autorităților, jandarmii nu sunt cu dubele, așa cum se procedează de obicei în astfel de cazuri, ci cu alte autoturisme ale Ministerului Administrației și Internelor, neinscripționate, așa încât să nu le creeze un disconfort mai mare copiilor.

Audierile sunt programate să înceapă la ora 11.00, la Judecătoria Constanța.

UPDATE: Părinții copiilor ce urmează să fie audiați în dosar au formulat cerere de strămutare a procesului, după ce Judecătoria Constanța a respins toate cererile de recuzare a completului ce s-au formulat în cauză.

Hotărârea dacă procesul va rămâne sau nu la Constanța va fi luată de Curtea de Apel Constanța.

UPDATE 2: Mandatele de aducere a copiilor la instanță, pentru audieri, nu au fost puse în executare, dat fiind că cei mici sunt plecați în tabere. În acest condiții, judecătorul de caz, Bogdan Alexandru Arhip, a amânat procesul și a acordat un nou termen de judecată, pentru audierea micuților.

În replică, avocații părinților celor mici au susținut, din nou, că o eventuală audiere a copiilor îi poate afecta pe aceștia pe termen lung. În acest context, judecătorul este acuzat că transformă un drept într-o obligație referitor la procedura de audiere a celor mici.

Judecătorul a respins cererea de a se renunța la audierea copiilor și a hotărât să emită noi mandate de aducere pe numele lor, pentru termenul următor. De asemenea, acesta l-a avertizat pe avocatul care solicită renunțarea la audierea copiilor că îl va amenda dacă insistă cu acest comportament. În replică, avocatul spune că judecătorul merge până aproape de șantaj.

În cauză, s-a solicitat și acordarea unui nou termen de judecată, pentru a se studia raportul expertizei efectuate pe imaginile surprinse pe camerele de luat vederi din grădiniță.

UPDATE 3: Noul termen de judecată a fost stabilit la data de 23 septembrie, la ora 11.00, când judecătorul a decis, de asemenea, ca cei mici să fie citați cu mandat de aducere, cu jandarmi. În plus, se va emite o adresă către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pentru a trimite reprezentanți în instanță la termenul la care vor fi audiați copiii.

UPDATE 4: Marius Mocanu, unul dintre avocații părinților din proces, a declarat că această procedură pare să devină ceva personal, însă a adăugat că judecătorul de caz a avut o altă atitudine astăzi, comparativ cu alte ședințe de judecată. „Probabil că se datorează prezenței mass media în sală, a fost mai echilibrat“, a conchis avocatul.

Pe de altă parte, părinții copiilor care urmează să fie audiați ar putea fi acuzați de obstrucționarea justiției, a declarat același avocat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii