Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător nou la Tribunalul Constanța! Iată cine este și ce dosare cunoscute a judecat

ro

20 Jan, 2023 00:00 2788 Marime text
  • Potrivit surselor noastre, magistratul prezidează completul F12 al Secției Penale.
  • Mai trebuie menționat că, în timpul în care își desfășura activitatea în cadrul Judecătoriei Constanța, magistratul Mara Isabella Nemeth a făcut parte și din Colegiul de Conducere a instanței.
Noi magistrați vin să întregească rândurile Secției Penale a Tribunalului Constanța!
 
Magistratul Mara Isabella Nemeth (anterior Iacob), care a soluționat în primă instanță, printre altele, dosarele „Micul Regat“ sau „Beirut“, este acum judecător la Tribunal.
 
Potrivit surselor noastre, magistratul prezidează completul F12 al Secției Penale, complet care analizează acum dosarul fostului prefect al județului Constanța, Adrian Nicolaescu, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.
 
Potrivit surselor noastre, magistratul prezidează completul F12 al Secției Penale, complet care analizează acum, printre altele, dosarul fostului prefect al județului Constanța, Adrian Nicolaescu, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.
 
De asemenea, completul prezidat de magistrat are în atenție și dosarul în care Venilia Trofin și Romeo Banu, consilieri superiori în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals intelectual.
 
Mara Isabella Nemeth mai judecă și dosarul în care Vasile Abagiu, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura teritorială Constanţa, a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, în dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu.
 
Legat de aceste dosare, facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Printre dosarele soluționate la Judecătoria Constanța se numără și cel în care polițistul Tiberiu Petrovici, din cadrul poliției Mamaia, a primit, în primă instanță, opt luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar și pentru purtare abuzivă.
 
Victima polițistului Petrovici a fost avocatul Adrian Gheorghiță, din Baroul Constanța, ambii aflându-se în timpul serviciului.
 
În dosarul „Micul Regat“, magistratul Mara Isabella Iacob (acum Nemeth) i-a luat locul judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, cel ce a primit iniţial dosarul şi a fost recuzat de părinţii copiilor care ar fi fost abuzaţi la grădiniţa mai sus precizată.
 
În plus, Mara Isabella Nemeth a analizat, în primă instanță şi dosarul restaurantului Beirut, distrus de un incendiu, unde au murit trei tinere: Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
 
Dosarul a fost soluționat cu mai multe condamnări penale, amenzi penale și daune morale.
 
Mai trebuie menționat că, în timpul în care își desfășura activitatea în cadrul Judecătoriei Constanța, magistratul Mara Isabella Nemeth a făcut parte și din Colegiul de Conducere a instanței.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fost prefect al județului Constanța, trimis în judecată de DNA! Dosarul, amânat pentru la anul!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii