Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ne-am adunat ca să ne strângem… și să vorbim de noii prefecți

ro

14 Mar, 2016 17:31 1888 Marime text
Premierul Dacian Cioloș participă în aceste clipe la "Ora prim-ministrului" în plenul Camerei Deputaților, unde are loc o dezbatere despre criteriile în desemnarea noilor prefecți. El a declarant că acele criterii de desemnare a prefecților reprezintă o problemă administrativă a Guvernului.
 

"Vă mărturisesc că, văzând titlul de dezbatere politică propusă, am ezitat să vin în fața dumneavoastră astăzi pentru a participa la dezbaterea propusă. În lectura pe care eu o dau articolului 206 din Regulamentul Camerei Deputaților nu văd în ce măsură criteriile în desemnarea prefecților intră în categoria problemelor de interes major pentru viața politică, economică sau socială fiind o problemă administrativă a Guvernului, conform legislației actuale", a spus Cioloș la dezbaterile privind ''Criteriile în desemnarea noilor prefecți''.

 
El a subliniat că Guvernul are competența exclusivă în numirea și eliberarea din funcție a prefecților.
 

"Numirea și eliberarea din funcție a prefecților sunt de competența exclusivă a Guvernului, iar criteriile avute în vedere în numirea noilor prefecți sunt doar o componentă a unui proces de analiză realizat la nivelul Guvernului prin intermediul Ministerului de Interne. Nu înțeleg să detaliez de la caz la caz rezultatele analizei efectuate, care cade în sfera prerogativelor executive", a arătat Cioloș.

Mare lumină nu s-a făcut pe marginea acestui subiect până în acest moment. 

Puteți urmări dezbaterea life AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii