Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu reprezentanții USR Au fost prezentate oportunitățile de finanțare pentru unitățile administrativ teritoriale

ro

11 Jan, 2022 17:54 3232 Marime text


Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, marți, 11 ianuarie, o întâlnire cu președintele USR, Dacian Cioloș, pe tema accesului autorităților publice locale la finanțare din fonduri publice naționale și europene.

La întrevedere au participat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke și reprezentanți ai aleșilor locali USR.

Cu acest prilej, au fost prezentate oportunitățile de finanțare pentru unitățile administrativ teritoriale,  care pot fi accesate în condiții de transparență, echilibru și acces egal, infromează Guvernul României. 

„Trebuie să ne asigurăm că Programul Național de Investiții Anghel Saligny va fi un instrument de finanțare complementar PNRR, astfel încât cele două resurse de dezvoltare locală să fie valorificate optim”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.


În ceea ce privește finanțarea alocată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, Guvernul e angajat ca în baza cadrului legal să garanteze sumele minime de alocare pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, astfel încât să asigure dezvoltarea teritorială echilibrată, indiferent de culoarea politică a conducătorilor autorităților locale.

În cazul PNRR, fiecare comună, oraș, municipiu din întreaga țară vor avea sume prealocate, organizate pe tipuri de investiții, indiferent de culoare politică.  Proiectele vor fi depuse spre finanțare digital, fiecare unitate administrativ-teritorială urmând să opteze pentru oricare dintre categoriile de investiții eligibile.

Participanții au subliniat nevoia de coerență în finanțare, criterii obiective de repartizare și mecanisme de asigurare că banii s-au cheltuit corect pe fiecare proiect, se mai arată în document. 

Totodată, consultările cu reprezentanții aleșilor locali privind procedurile și schemele de finanțare cu bani europeni se vor derula cu asigurarea incluzivă a implicării acestora în cadrul grupurilor de dialog la nivel ministerial care pregătesc alocările de fonduri.

Sursa foto: Facebook.com/ Nicolae Ciucă 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii