Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cererea de înfiinţare a partidului REPER a fost depusă şi înregistrată la Tribunalul București. Dacian Cioloș este unul dintre fondatori

ro

02 Jun, 2022 18:28 1478 Marime text
foto: Facebook/ Dacian Cioloș

Cererea de înfiinţare a Partidului Reînnoim Proiectul European al României (REPER) a fost depusă şi înregistrată, joi, 2 iunie, la Tribunalul Bucureşti, au anunţat fondatorii formaţiunii.

Cei cinci membri fondatori sunt europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş.

Potrivit actului constitutiv al REPER, conducerea interimară a formaţiunii politice va fi asigurată, până la primul Congres, în copreşedinţie, de Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.
 

„Ne dorim să devenim un reper pentru egalitatea de gen şi de şanse. Eu sper ca acest model de copreşedinţie femeie - bărbat, în care deciziile se iau prin consens şi cu mandate egale, să fie păstrat şi după primul Congres, în care se va alege conducerea REPER.

Astăzi îl avem în Statut. Femeile sunt peste 50% din populaţia României şi ele sunt subreprezentate în politică şi în administraţia din România. Vom încerca să schimbăm această stare de fapt", a declarat Ramona Strugariu, într-o postare pe pagina de Facebook a partidului. 


Dragoş Pâslaru spune că se doreşte atragerea în noul partid a specialiştilor care pot veni cu contribuţii la problemele din societate.
 

„Astăzi, am făcut primul pas legal pentru înfiinţarea REPER şi sperăm ca în cât mai scurt timp să primim decizia oficială de înfiinţare. Până la acel moment, ne vom organiza cu toţi oamenii entuziaşti care au venit în număr surprinzător de mare deja alături de noi, semn că cetăţenii români din ţară şi din diaspora nu îşi simt reprezentate interesele în oferta politică actuală.

Lucrăm la soluţii pentru marile provocări şi crize care afectează viaţa reală a cetăţenilor şi, mai important, vom încerca să convingem şi să atragem în noul partid specialişti care pot veni cu contribuţii la problemele din societate", a precizat Dragoș Pîslaru. 


Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat la calitatea de membri ai USR şi declanşează înfiinţarea unei noi formaţiuni politice Reînnoim Proiectul European al României (REPER). 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii