Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE A început votul. Alegerile pentru președenția USR. Sunt anunțați șase candidați

ro

06 Jul, 2022 10:11 1247 Marime text
  • Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România, declarând că s-a confruntat în repetate rânduri cu un vot de 11 - 14 în Biroul Naţional, aspect care a indicat o falie în partid.
UPDATE

A început votul online pentru preşedinţia Uniunii Salvaţi România. Startul a fost dat la ora 10.00, urmând să se încheie pe 10 iulie la aceeaşi oră.

USR a anunțat şase candidaţi pentru funcţia de preşedinte al partidului:
  • Octavian Berceanu - fost comisar-şef al Gărzii de Mediu;
  • Cătălin Drulă - deputat USR de Timiş, preşedinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor;
  • Alexandru Kiss - şofer de TIR, membru filiala USR Bălceşti, Vâlcea;
  • Miroslav Taşcu-Stavre - lector universitar, membru filiala USR Reşiţa, Caraş-Severin;
  • Cătălin Teniţă - deputat USR de Bucureşti;
  • George Ungureanu - inginer în domeniul petrol şi gaze, preşedinte filiala USR Murighiol, Tulcea.

Rezultatele alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe 16 iulie, într-o şedinţă online. 

Știrea inițială

În intervalul 6-10 iulie 2022, are loc primul tur al alegerilor pentru preşedinţia Uniunii Salvaţi România (USR). Preşedintele USR va fi ales prin votul tuturor membrilor. Turul al doilea va avea loc între 11 şi 15 iulie, iar Congresul online de validare a alegerilor este programat la 16 iulie, potrivit Agerpres

La 24 iunie 2022, în competiţie erau înscrişi opt candidaţi: Octavian Berceanu - fost comisar-şef al Gărzii de Mediu; Allen Coliban - primar al Municipiului Braşov; Cătălin Drulă - deputat USR de Timiş, preşedinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor; Alexandru Kiss - şofer de TIR, membru filiala USR Bălceşti, Vâlcea; Mihai Poliţeanu - deputat USR de Prahova; Miroslav Taşcu-Stavre - lector universitar, membru filiala USR Reşiţa, Caraş Severin; Cătălin Teniţă - deputat USR de Bucureşti; George Ungureanu - inginer în domeniul petrol şi gaze, preşedinte filiala USR Murighiol, Tulcea.

În ziua de 1 iulie, deputatul USR de Bucureşti Cătălin Teniţă a câştigat alegerile primare desfăşurate de echipa „Curaj'', în vederea stabilirii unui candidat pentru preşedinţia USR. Cătălin Teniţă a obţinut 52.85% din voturi, învingându-i pe ceilalţi doi candidaţi, Allen Coliban şi Mihai Poliţeanu.

Alegerile pentru preşedinţia USR au loc după ce, la 7 februarie 2022, proiectul propus de preşedintele USR, Dacian Cioloş, menit să modifice structura şi funcţionarea partidului, a fost respins de Biroul Naţional. Ca urmare, Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România, declarând că s-a confruntat în repetate rânduri cu un vot de 11 - 14 în Biroul Naţional, aspect care a indicat o falie în partid.

El a menţionat că, prin proiectul său, a susţinut o deschidere a partidului faţă de mediul de afaceri şi societatea civilă. Cătălin Drulă a asigurat conducerea interimară a formaţiunii.

Europarlamentarul Dacian Cioloş fusese ales în funcţia de preşedinte al USR PLUS la 1 octombrie 2021, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor interne. El a obţinut 19.603 voturi, iar contracandidatul său, Dan Barna, 18.908.

Dacian Cioloş a fost desemnat câştigător şi după primul tur de scrutin al alegerilor interne pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS. Dacian Cioloş a fost validat în funcţia de preşedinte în cadrul Congresului USR PLUS din 2 şi 3 octombrie 2021, eveniment în cadrul căruia s-a decis ca denumirea formaţiunii să fie USR.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii