Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloş „Nu i-am auzit pe Iohannis şi Ciucă să spună cum se pregăteşte România în contextul riscului de conflic armat”

ro

25 Jan, 2022 15:39 1764 Marime text


Preşedintele USR, Dacian Cioloş, le-a reproşat preşedintelui Klaus Iohannis şi prim-ministrului Nicolae Ciucă, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute, marţi, 25 ianuarie la Palatul Parlamentului, faptul că nu au informat despre modul în care se pregăteşte România în contextul unui risc de conflict armat la graniță.

„Îngrijorările cresc acum, cu atât mai mult cu cât avem un risc de conflict armat nu departe de frontiera României. Vedeţi că obţinem informaţii de la şefi de state din altă parte, de la oficiali din alte ţări decât din România.

Nu am auzit niciun oficial din România. Nu l-am auzit pe preşedintele Iohannis, pe premierul Ciucă să vină şi să spună cum se pregăteşte România pentru acest conflict. Am înţeles că e convocată o şedinţă CSAT, dar abia pe miercuri.

Cred că demult deja trebuia să iasă preşedintele României, care este comandantul forţelor armate, şi să ne spună cum se pregăteşte România pentru acest conflict. Evident, informaţiile care pot fi făcute publice, pentru că societatea românească, oamenii au nevoie să fie informaţi, ca să ştie cum stăm şi în ce fel ne pregătim", a declarat Dacian Cioloş.El a precizat că preşedintele Klaus Iohannis ar putea să facă publice aceste precizări. 

„Aşteptăm din partea preşedintelui aceste informări, aceste explicaţii. Va începe şi sesiunea parlamentară. E o oportunitate să meargă în Parlament şi să informeze Parlamentul legat de cum intenţionează să se pregătească. Sau să iasă cu o declaraţie publică, cel puţin, şi să spună oamenilor la ce să ne aşteptăm", a adăugat liderul USR.

Dacian Cioloş a reamintit angajamentele statelor membre ale NATO în cazul unui conflict armat. 

„Aţi văzut că au fost diferite iniţiative pentru a încerca să clarifice situaţia prin negocieri şi să se evite un conflict armat, se încearcă în continuare acest lucru.

Pe de altă parte, e o poziţie foarte fermă din partea structurilor NATO, am văzut declaraţiile responsabililor NATO şi ale ţărilor partenere, că teritoriul aflat sub protecţia NATO va fi protejat inclusiv prin participarea partenerilor (...)", a subliniat el. 

Sursa foto: Facebook.com / Dacian Ciolos
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii