Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii DSVSA, din nou în control S-a lăsat iar cu amenzi usturătoare pentru restaurantele și terasele de pe litoral

ro

22 Aug, 2016 15:55 2565 Marime text
Inspectorii Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA) au efectuat săptămâna trecută o nouă serie de controale la 292 de unități de alimentație publică din Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia.
 
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sau neigienizate; nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, transportul de produse alimentare fără autorizaţie sanitără veterinară, precum şi nerespectarea condiţiilor microbiologice de comercializare a produselor alimentare.
 
Inspectorii santitar-veterinari  au aplicat și 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.520 de lei. În plus, au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4567 kg, lapte şi produse lactate – 1495 kg,  peşte şi produse din peşte – 2070 kg, ouă – 48 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 69.011 lei.
 
Produsele confiscate au fost direcționate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

(foto arhivă)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii