Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Argeș Incendiul de la sediul DSVSA a pornit, cel mai probabil, de la un aparat de aer condiţionat

ro

13 Apr, 2024 11:42 478 Marime text
Sursă foto: ISU Argeș
 
  • Incendiul care a izbucnit sâmbătă la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Piteşti a pornit, cel mai probabil, de la un aparat de aer condiţionat, conform primelor concluzii ale verificărilor efectuate de pompieri.
     

Incendiul care a izbucnit sâmbătă la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Piteşti a pornit, cel mai probabil, de la un aparat de aer condiţionat, conform primelor concluzii ale verificărilor efectuate de pompieri, potrivit Agerpres.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, de la o unitate interioară a unui aparat de aer condiţionat”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.


Mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului.

„La ajungerea forţelor de intervenţie, s-a constatat că este vorba despre sediul DSVSA Argeş, incendiul manifestându-se la etajul întâi al clădirii, cu degajări mari de fum, unde funcţiona un laborator sanitar-veterinar. Pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului şi degajarea fumului” au transmis reprezentanţii ISU Argeş.


Potrivit aceleiaşi surse, focul a distrus elemente de mobilier aflate în apropierea locului în care a izbucnit incendiul şi au fost afectaţi pereţii, din cauza degajărilor mari de fum. Nu au fost victime şi nici persoane surprinse în interior.

În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN nu s-au înregistrat concentraţii peste limitele admise ale substanţelor periculoase în atmosferă. 

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, într-o încăpere aflată în incinta sediului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Piteşti.

„La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi, la etajul unu al clădirii. Nu sunt persoane surprinse în interior, nu sunt victime. (...) Pompierii au acţionat şi pentru degajarea fumului dens din încăpere”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.


Conform aceleiaşi surse, în urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN nu s-au înregistrat valori mai mari decât cele normale.

Pompierii şi poliţiştii fac verificări pentru stabilirea cauzelor producerii incendiului. 


Citește și:
UPDATE. Constanța: Accident anunțat prin apel tip eCall la intersecția străzii Mihai Viteazu cu bulevardul Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii