Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fara bijuterii, obiecte de arta si metale pretioase, in declaratia de avere publica

ro

11 May, 2010 20:56 1001 Marime text

Bijuteriile, obiectele de artă şi de cult, metalele preţioase nu mai trebuie menţionate în formularul declaraţiei de avere destinat publicităţii, au decis astăzi senatorii Comisiilor juridică şi pentru drepturile omului, la propunerea lui Gyorgy Frunda.

Formularul declaraţiei de avere destinată publicităţii a suferit marţi modificări în cadrul Comiisiilor juridică şi pentru drepturile omului, astfel că întreaga categorie referitoare la "bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte carefac parte din patrimoniul culturalnaţional sau universal, a căror valoareaînsumată depăşeşte 5.000 de euro"a fost eliminată.

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Gyorgy Frunda a susţinut că aceste bunuri sunt de natură "intimă" astfel că trebuie să se regăsească doar în declaraţia confidenţială. În susţinerea argumentului său a convins alţi cinci colegi, printre care şi senatorul PDL Mircea Andrei, care a comentat că din cauza publicării bijuteriilor pe care le deţineapare"toată ziua în presă".

Frunda a modificat capitolul "bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii..." şi la declaraţia de avere confidenţială, astfel că în locul valorii estimative a acestora, trebuie menţionat modul de dobândire.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii