Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aţi mânca o astfel de bucată de carne? Pentru unii, imaginea este şocantă!

ro

25 Mar, 2016 18:21 2574 Marime text
 
O bucată de carne de porc a reuşit să îl facă pe posesorul ei să nu o mai mănânce. Omul a povestit, pe Facebook, că în momentul în care a desfăcut bucata de carne din pachet l-a şocat imaginea ce se contura pe ea. 

Nu ştim dacă este prelucrată fotografia, însă trebuie să recunoaşteţi că este destul de ciudată imaginea ce se profilează pe ea. Un utilizator al reţelei de socializare a încercat să facă haz de necaz şi a spus că "este lucrătura veganilor, ca să nu mai mâncăm carne!".
 
Reputatul preot Arsenie Boca spunea: „Nu e de ajuns să nu mănânci carne. Iată ce ne învaţă Iisus: mai întâi Însuşi a postit. Nu i-a trebuit, dar va zice cândva: „Pildă de viaţă v-am dat vouă!”. Deci nouă ne trebuie post, pentru înfrânarea patimilor, pentru subţierea minţii, pentru sporirea în noi a Duhului Sfânt, care ne descoperă căile mântuirii. Postul ne ajută să înţelegem rosturile mai mari ale lui Dumnezeu cu omul. El e un toiag de drum prin viaţa aceasta cu trup pieritor spre veacul viitor, în care trebuie să ne desprindem de aici. Dar să nu ţinem postul într-un înţeles îngust. Căci sunt unii care cred că a nu mânca carne, şi cele asemenea, ar fi tocmai de ajuns ca să se cheme că ai postit. Nu mănânci carne de porc, dar carne de om mănânci: clevetind, muşcând cu gura, osândind cu vorba şi ucigând cu gândul.”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii