Ești în luptă cu kilogramele? Nutriționistul detaliază o strategie de slăbire
Ești în luptă cu kilogramele? Nutriționistul detaliază o strategie de slăbire
							
							 28 Jan, 2024 15:58 
							
														
							
								ZIUA de Constanta
								 
				                    2026
							
							
								
								
								Marime text
				                   
				                   
				                
							
							 2026
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						
						
						 2026
							
							
								
								
								Marime text
				                   
				                   
				                
							
							 2026
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						Nutriționistul Mihaela Bilic aduce în atenție o descoperire pentru cei care își doresc să slăbească rapid și sănătos. Potrivit specialistei, brânza proaspătă, cunoscută în România, sau cottage cheese, denumirea sa englezească, reprezintă cheia succesului în procesul de slăbire.
Cu rădăcini în tradițiile medicale de recuperare, dieta bazată pe brânză de vaci și carne fiartă era recomandată pentru persoanele în convalescență sau cele afectate de diverse afecțiuni, datorită caracteristicilor ușor de digerat și a beneficiilor în refacerea organismului.
Iată ce spune nutriționistul Mihaela Bilic:
Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede
Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescenta după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă.
Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. “Celebra” brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit.
Când spunem “brânză de vaci” ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi.
Și chiar ei, cercetători englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.
Studiul făcut pe 2 grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii, a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte.
Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume- fără limită de cantitate- indiferent ce conținut de grăsime are sau care e brandul de la care provine.
Citește și:
De ce a explodat numărul intoleranțelor alimentare? Nutriționistul ne răspunde
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
								Comentarii
							
							 Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					

 
															 
														 
										 
										_thumb2.jpg) 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
												 
												 
												 
												 
												 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
					