Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANRM scoate la licitaţie 30-35 perimetre de hidrocarburi. Opt în Marea Neagră

ro

29 May, 2013 22:16 1370 Marime text
ANRM intenţionează să scoată în trimestrul al treilea la licitaţie, în vederea concesionării pentru explorare şi exploatare, un număr de 30-35 de perimetre petroliere, din care opt în Marea Neagră, a declarat Claudia Răileanu, inspector în instituţie, la conferinţa "Mediafax Talks about Energy".
Cea mai recentă licitaţie în vederea concesionării pentru explorare şi exploatare a unor perimetre de hidrocarburi a avut loc în 2010.
Răileanu a adăugat că resursele de gaze de şist încă nu sunt evaluate în România, pentru că nu au fost făcute cercetări.
"Se poate discuta doar despre presupunerea că ar exista astfel de rezerve", a afirmat reprezentantul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.
Guvernul pregăteşte un nou sistem de taxe Şi redevenţe petroliere pentru perioada 2015-2024, care nu va face diferenţa între gaze naturale şi gaze de şist.
"Nu este nicio diferenţă între gazele de şist şi gazele naturale. Ar însemna să facem o lege pentru fiecare tip de rocă", a adugat Rileanu.
Taxele şi redevenţele vor fi calculate diferit pentru producţia de hidrocarburi din perimetre on-shore şi off-shore, dar vor fi la fel pentru gazele naturale şi pentru gaze de şist.
De asemenea, taxele şi redevenţele vor fi diferenţiate pentru perimetrele off-shore de apă adâncă şi cele de apă mai puţin adâncă, a mai spus Răileanu.
Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii