Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul concurenței analizează preluarea CEZ Vânzare SA de către Premier Energy PLC, Cipru

ro

12 Feb, 2024 15:27 580 Marime text





Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Premier Energy PLC, Cipru intenționează să preia compania CEZ Vânzare SA.

Potrivit unui comunicat din partea Consiliului Concurenței, în România, companiile din Grupul Premier sunt active pe piața gazelor naturale, atât în calitate de distribuitor, cât și în calitate de furnizor, precum și pe piața activităților conexe distribuției de gaze naturale, respectiv: activități de branșare și debranșare de la rețea, mentenanța instalațiilor de racordare și extinderi de rețele de distribuție etc. Recent, grupul a devenit activ și pe piața energiei electrice din România, în calitate de producător de energie electrică, furnizor și trader.

CEZ Vânzare SA este furnizor de energie electrică în principal și, într-o mai mică măsură, de gaze naturale, având clienți în toate regiunile României, cu o activitate preponderentă de furnizare de energie electrică în sud-vestul țării,conform sursei citate .

„În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această operațiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenței, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, arată comunicatul.
Eventualele observații și puncte de vedere pot fi transmise autorității de concurență prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poștă la următoarea adresă: Consiliul Concurenței, Piața Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, Sector 1, București, Cod poștal 013701, Oficiul Poștal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunț.
 

 
 Citește și
Consiliul Concurenţei a amendat E-mag, Altex și Flanco! Au făcut o înțelegere anticoncurențială pe piața televizoarelor și a telefoanelor mobile
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii