Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident de muncă mortal la DMHI Lăcătuşul Steluş Filip, ucis de un capac metalic greu de sute de kilograme

ro

31 Jul, 2014 09:12 4537 Marime text
Dosarul în care este anchetată moartea violentă a unui muncitor de la Şantierul Naval Mangalia (DMHI – Daewoo Mangalia Heavy Industry) va fi preluat de un procuror şi un inspector în securitate şi sănătate din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, conform directorului ITM, av. Eugen Bola.
 
Un muncitor în vârstă de 45 de ani, Steluş Filip, de profesie lăcătuş, angajat de opt ani pe şantier a murit, aseară, în incinta DMHI în urma unui accident îngrozitor. Potrivit surselor noastre, victima lucra la montarea unor capace pe o navă, în momentul în care o șufă s-a rupt și a acționat ca o ghilotină asupra unui capac. Acesta a fost dislocat şi a căzut în capul muncitorului, omorându-l instantaneu. Întrebat cu privire la tragicul eveniment, purtătorul de cuvânt al DMHI Mangalia, Mihai Andrei, a confirmat doar producerea accidentului de muncă, fără să ofere alte detalii.
 
Anchetatorii trebuie să stabilească acum dacă au fost respectate normele de protecţia muncii, care a fost cauza exactă a producerii accidentului şi, mai ales, dacă poate fi tras cineva la răspundere penală pentru moartea angajatului DMHI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii