Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2! Cum s-a petrecut accidentul de muncă mortal din Șantierul Naval Constanța

ro

19 Aug, 2016 07:22 4243 Marime text
Accident teribil, petrecut noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în Șantierul Naval din Constanța. Un bărbat a căzut de la înălțime. Incidentul a fost sesizat imediat la 112, însă medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face altceva decât să constate decesul bărbatului. Primele date arată că a fost vorba despre un accident de muncă. În acest caz, polițiștii și inspectorii ITM vor face anchete pentru a stabili cum a fost posibilă moartea bărbatului. 

Trupul neînsuflețit al victimei a fost preluat aseară de medicii legiști și transportat la morgă pentru necropsie.

UPDATE 2, ora 10:00: 
Conform inspectorilor de muncă din cadrul ITM Constanța, bărbatul decedat în incinta Șantierului Naval Constanța se numea Daniel Gheorghe și era angajat ca sablator la SC Prestmar Naval SRL, firmă subcontractoare în cadrul SNC. În momentul în care a survenit tragedia, bărbatul, împreună cu un alt coleg, efectuau operațiuni de curățenie pe nava Horco Isadora sub pavilion ucrainean, folosind un telelift cu nacelă. În timpul efectuării de spălare cu un furtun sub presiune în magazia 3, teleliftul a fost oprit fiindcă se oprise alimentarea cu apă.

Colegul care manevra teleliftul a coborât din acesta și a mers pe cheu să repornească pompa de apă. Daniel Gheorghe a rămas în telelift și, spun inspectorii ITM, ar fi acționat singur utilajul, care s-a ridicat până sub platforma intermediară a magaziei. În acel moment a avut loc tragedia. Muncitorul de 42 de ani a rămas cu capul blocat între componentele utilajului și platforma magaziei. Colegul bărbatului a sunat la 112 pentru a anunța incidentul. La fața locului au ajuns medicii, care nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața muncitorului. 
 
Ancheta ITM continuă pentru elucidarea tuturor datelor accidentului. De asemenea, se ia în calcul versiunea unei erori umane, însă nu este exclusă nici posibilitatea unei defecțiuni tehnice a utilajului. 

UPDATE 1, ora 8:53:

Bărbatul care a murit aseară în Șantierul Naval Constanța avea 42 de ani și era angajat al unei firme. Potrivit informațiilor obținute de redactorii ZIUA de Constanța, atunci când a avut loc accidentul, în jurul orei 23:50, bărbatul lucra într-un tanc navă unde efectua operațiuni de curățenie cu un furtun sub presiune. Bărbatul folosea o platformă autoridicătoare, însă, din cauze încă neelucidate, la un moment dat, aceasta s-a blocat, iar muncitorul a rămas cu capul blocat între peretele navei și platformă. Astfel, cauza probabil a decesului nu o reprezintă traumatismele suferite prin cădere de la înălțime, ci un traumatism cranian.
 
Polițiștii, dar și Inspectorii ITM vor stabili în urma anchetelor începute cine se face vinovat de moartea muncitorului în vârstă de 42 de ani. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii