Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv O fetiță din Năvodari a murit după ce a fost spulberată de pe trecerea de pietoni de un autobuz de transport persoane

ro

17 Oct, 2013 21:26 2895 Marime text
Cerul a plâns într-o zi de coşmar în care o mamă cu o fetiţa în braţe au vrut să traverseze o stradă din Năvodari. Au fost spulberate de un autobuz de transport persoane. Unii spun că şoferul era ocupat să numere banii, în timp ce sub roţi se fângea trupul firav al copilei numai 3 ani. Rudele au aşteptat disperate echipajul de la Ambulanță care a apărut după mai bine de jumătate de oră, din Constanţa.
Ţipătul femeii a devenit asurzitor când medicii i-au spus că fetiţa ei este moartă. Manevrele de resuscitare nu au dat niciun rezultat pe trupul slăbit al copilei. S-a zbătut între viaţă şi moarte mai bine de două ore, pentru că imediat după accident nicio Ambulanţă nu şi-a făcut apariţia. Ambele se aflau în apropierea trecerii de pietoni de la intersecţia străzilor Albinelor cu Rândunelelor din Năvodari când au fost luate în plin de un autobuz ce efectuază curse regulate spre Constanţa.
„ În zona marcajului pietonal de pe strada Rândunelelor din Năvodari s-a produs un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui minor. S-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă. „ a declarat Luigi Ionescu, agent în cadrul SPR Constanţa.
Un medic care a văzut momentul impactului le-a sărit celor două în ajutor. A luat fata de sub roţile autobuzului şi a dus-o cu maşina personală la sediul Ambulanţei din Năvodari. A crezut că aici găseşte ajutor, însă s-a înşelat. Nici una din autosanitare nu avea aparatura necesară unei astfel de intervenţii. Agonia a durat încă jumătate de oră până a ajuns o Ambulanţă de la Constanţa.
Cu fiecare minut care trecea şansele fetiţei de supravieţuire scădeau dramatic. După mai bine de 45 de minute de manevre de resuscitare, medicii i-au dat mamei vestea. Inima copilei a încetat pentru todeauna să mai bată.
„ Am găsit victima în stop cardio-respirator fără răspuns la manevrele de resuscitare efectuate. „ a afirmat Carla Ghengeaua, medic SMURD.
Rând pe rând la sediul Ambulanţei au ajuns rudele. După două minute de aşteptare unchiul a avut şi el nevoie de ajutorul medicilor. La fel şi bunicii copilei, dar şi mama care nu a mai ieşit din starea de şoc. Unii martori spun că şoferul vinovat de accident nu s-a asigurat, alţii însă îl acuză că număra banii primiţi de la călători. Poliţiştii i-au deschis dosar penal şi îl cercetează pentru ucidere din culpă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii