Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Triatlonista Antoanela Manac, din Constanţa, concurează la Campionatul European

ro

21 Jul, 2018 00:00 2006 Marime text
Campioana constănţeană de triatlon Antoanela Manac reprezintă în această perioadă România într-o altă întrecere de anvergură. Este vorba de Campionatul European, care se desfăşoară la Tartu, în Estonia, până pe 22 iulie. În vârstă de 22 de ani, Antoanela va evolua la întrecerea Elite, alături de alte 48 de competitoare, fiind singura româncă prezentă în competiţie. Ţara noastră mai are însă doi reprezentanţi, ambii în competiţia juniorilor, Erick Rogoz Lorincz şi Ştefan Troancă.
 
Recent, sportiva din Constanţa a luat startul, în Larache (Maroc), la o Cupă continentală (africană), la care a avut numărul 2 de concurs (fiind astfel a doua cea mai bine cotată triatlonistă din concurs), astfel că urma a merge spre podium sigur şi cu puncte importante în clasamentul ITU. Au avut loc însă o serie de evenimente neprevăzute, care i-au stricat planurile Antoanelei.
 
„Socoteala ei a fost spulberată de un şir de greşeli de organizare şi de arbitraj. A avut un înot bun, ieşind prima din apă şi fiind şi prima care a pornit la ciclism. Relativ rapid, a reuşit să evadeze împreună cu sportiva cu numărul unu de concurs, Melina Alonso Aradas, din Spania. Avansul celor doua sportive, cu o clasă peste sportivele urmăritoare, a crescut încontinuu, dar a urmat ceva ce rar se poate vedea la o competiţie din calendarul internaţional. Aveau de parcurs cinci ture de bicicletă, organizatorii / arbitrii nu au asigurat acel arbitru / oficial tehnic care arată turele, nu a existat clopot prin care să se semnalizeze intrarea în ultima tura, nu s-a blocat traseul de ciclism pentru a fi direcţionaţi sportivii către tranzit… lucruri ce sunt de aşteptat la o competiţie de elite. Mai mult de atât, după terminarea celor cinci ture, cele două sportive au fost îndemnate de motocicliştii (doi la număr) antemergători să nu meargă spre tranzit şi le-au condus la încă o tură de bicicletă… Bineînţeles că după ce au parcurs acea tură suplimentară (aproape 4 km), la întoarcerea în tranzit, deja toate sportivele care au fost după ele erau de cel puţin 5-6 minute la alergare… Antoanela şi Melina, în loc să se lupte pentru primele două locuri, s-au clasat pe ultimele doua poziţii, Antoanela, bineînţeles, nemaiforţând alergarea. Protestul oficial al sportivelor nu a fost acceptat de juriul de competiţii, urmează ca Federaţia Română de Triatlon să depună un apel la această decizie“, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei de Triatlon.
 
Un alt sportiv constănţean, Cristian Tranulea, a participat la Cupa Europeană de la Tiszaujvaros (Ungaria), iar în semifinală a ocupat cel mai bun loc dintre cei români care au ecoluatr în această fază a competiţiei. Cristian (17 ani) s-a clasat pe poziţia a 11-a în semifinala 3, înregistrând timpul de 00:38:27, la numai zece secunde de locul 9, timp cu care ar fi obţinut calificarea în finala de top 30 a competiţiei.
 
Sursa foto: Federaţia Română de Triatlon  
 
Citeşte şi:
 
Triatlonista Antoanela Manac a concurat la etapa de Cupă Mondială din Belgia (galerie foto)

Federaţia Română de Triatlon a obţinut prima medalie la o Cupă Continentală, prin Antoanela Manac, din Constanţa! (galerie foto)

Loc bun la Cupa Europeană din Las Palmas Triatlonista Antoanela Manac a început lungul drum către porţile Jocurilor Olimpice (document)

Federația Română de Triatlon. Trofee de excelență Antoanela Manac, sportivul anului 2017. Filip Grigorescu - antrenorul anului (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii