Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Triatlon Constanța. Antoanela Manac, locul 4 în Chile, la 2024 Americas Cup „Am muncit, am suferit, dar am terminat cu zâmbetul pe buze!“ (GALERIE FOTO)

ro

04 Apr, 2024 17:00 907 Marime text


 
  
  • La 2024 Americas Cup, înotul s-a desfășurat în Oceanul Pacific, traseul de bicicletă a avut o diferență de nivel considerabilă, iar alergarea a fost una tehnică.
 
Noi rezultate importante la triatlon pentru campioana Antoanela Manac, din Constanța, care participă cu succes și în 2024 la competiții de top din străinătate.
 
Cea mai bună triatlonistă din România, în vârstă de 28 de ani, reușește să se împartă de ani buni între două domenii extrem de dificile: triatlonul (un sport istovitor, care îngemănează într-o cursă înotul, ciclismul și alergarea) și medicina (tânăra fiind medic). Ultimul start luat de Antoanela în străinătate a fost la 2024 Americas Thriatlon Cup, pe distanța Sprint, la Vina del Mar, în Chile. Constănțeanca a avut o evoluție deosebită și s-a clasat pe locul patru în întrecerea Elite Women.
 
Temperatura apei a fost de 14 grade
  
„Cursa a fost spectaculoasă, traseul fiind renumit și pentru organizarea, în același loc, a etapelor de cupă mondială. Înotul s-a desfășurat în Oceanul Pacific, traseul de bicicletă a avut o diferență de nivel considerabilă la fiecare din cele 4 ture, iar alergarea a fost una tehnică. A fost frig (temperatura apei: 14 grade), am muncit, am suferit, dar la final am terminat cu zâmbetul pe buze! Locul 4 la Cupa Americană și cel mai bun punctaj al momentului“, a menționat Antoanela Manac, care a înregistrat timpul de 01:09:25, fiind devansată de Romina Biagioli (Argentina) - locul 3 (cu 01:08:45), de Rosa Elena Martinez Melchor (Venezuela) - locul 2 (cu 01:08:22) și de Leslie Amat Alvarez (Cuba) - locul 1 (cu 01:07:41).   
  
„O experiență uimitoare!“
 
Performera a avut o evoluție apreciată, anterior, și la Cupa Mondială de triatlon din Hong Kong, la care au luat parte 56 de sportive. „Toate starurile triatlonului mondial se aliniaza la start și mă bucur că am oportunitatea de a concura alături de cei mai buni!“, posta Antoanela înainte de start, pentur ca, la final, să menționeze: „A fost o experiențăuimitoare! Am fost mândră să reprezint România la această competișie, la care au luat parte cei mai buni sportivi“.
 
„M-am bucurat enorm să mai strâng puncte“
 
Înainte de întrecerea din Honk Kong, campioana din Constanța a concurat, în deschiderea sezonului 2024, la Cupa Intercontinentală din Zimbabwe (Troutbeck), secțiunea Sprint (750 m înot, 20 km ciclism și 5 km alergare), la care a urcat pe podium, obținând medalia de bronz!
 
„Sezonul trecut s-a încheiat cu o medalie de bronz și se pare că tradiția se pastrează și anul acesta! Am dat startul sezonului cu participarea la o Cupa Intercontinentală de Triathlon Sprint, de data aceasta în Zimbabwe, unde am reușit să obțin o medalie de bronz. Această deplasare a fost susținută de AROBS & X-MAN Romania, cărora le mulțumesc pentru încrederea acordată, cât și echipei Ultra Fitness, care a avut grijă de pregătirea mea fizică și psihică și alături de antrenorul Istvan Szokolszky, cu care voi colabora acest sezon! Cursa a fost o adevarată provocare, desfășurându-se la o altitudine de 2000m, cu temperaturi mai scăzute, vânt și un traseu de bicicletă și alergare cu o înclinație de 19-25%! M-am bucurat enorm să mai strâng puncte și să-mi dovedesc mie că încă se poate! Noul obiectiv pe care mi l-am propus, în ciuda faptului că dorința de calificare rămâne activă, dar susținerea din partea federației din păcate nu mai este aceeași, este să reajung în primii 100 mondial și să pun România pe hartă în rândul triathlonului internațional!“, a punctat Antoanela Manac, al cărei timp în cursă a fost 01:15:46.
 
Pe primele două locuri s-au clasat Elizabeth Carr (Irlanda), cu 01:12:07, și Marit Van Den Berg (Țările de Jos), cu 01:14:31.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.     
 
Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac)
 
Citește și:
 
Antoanela Manac, a doua evoluție pentru România la Jocurile Europene
„Triatlonul face parte dintr-o categorie aparte de sporturi“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii