Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federaţia Română de Triatlon a obţinut prima medalie la o Cupă Continentală, prin Antoanela Manac, din Constanţa! (galerie foto)

ro

09 May, 2018 00:00 2510 Marime text
Antoanela Manac şi Cristian Tranulea, ambii din Constanţa, au fost reprezentanţii Federaţiei Române de Triatlon la Cupa Africii (Yasmine Hammamet ATU African Cup), care s-a desfăşurat în Tunisia. Declarată de FRT „sportivul anului 2017“, Antoanela (22 de ani) a ocupat locul trei în competiţia fetelor. Aflat la prima participare internaţională de Elite, Cristian (17 ani) s-a clasat pe poziţia a 36-a.
 
„Competiţia a arătat mai mult a Cupă Europeană decât a Cupă a Africii, la start fiind 48 de sportivi din Europa şi numai 10 din Africa. Primul a luat startul Cristi. Aflat la prima sa competiţie internaţională de elite, el a ieşit în prima jumătate a plutonului din apă, a rulat foarte bine pe segmentul de bicicletă şi, având apoi o uşoară scădere pe partea de alergare, a terminat concursul pe locul 36, cu timpul de 1:03:00. În cursa destinată fetelor, Antoanela a reuşit un înot foarte bun, a ieşit a doua din prima tranziţie, formând un mic pluton cu o sportivă din Germania, Nina Eim, şi cu experimentata sportivă din Italia Alesia Orla, în faţa lor în evadare fiind austriaca Theresa Feuersinger.
 
După trei ture de ciclism, plutonul Antoanelei a prins-o pe sportiva din Austria, intrând împreună în a doua tranziţie. Anto a ieşit prima la alergare şi fetele, având un ritm foarte tare pe primul kilometru, au reuşit să o lase în urmă pe sportiva din Italia, cele trei sportive alergând cot la cot în următorii 2-3 kilometri, după care, încet-încet, austriaca şi nemţoaica au reuşit să se îndepărteze de sportiva noastră.
 
Clasamentul final a fost următorul: Nina Eim, Theresa Feuersinger şi Antoanela Manac. Cu acest rezultat, Federaţia Română de Triatlon a obţinut prima medalie la o Cupă Continentală de triatlon“, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Triatlon.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 

Triatlonista Antoanela Manac, de la Constanţa, clasare bună la Cupa Europeană din Spania


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii