Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antoanela Manac, a doua evoluție pentru România la Jocurile Europene „Triatlonul face parte dintr-o categorie aparte de sporturi“ (GALERIE FOTO)

ro

30 Jun, 2023 00:00 1585 Marime text

 
  • După Baku, în 2015, Antoanela Manac a luat startul și la întrecerea din acest an, din Polonia.
 
La Jocurile Europene din Polonia, din delegația României a făcut parte și campioana la triatlon din Constanța Antoanela Manac, cea care a luat startul pe distanța olimpică, alături de alte 56 de sportive calificate.
 
Antoanela a concurat în Polonia pentru a doua oară la Jocurile Europene, după ediția din 2015, de la Baku (Azerbaidjan). La ediția din 2019, de la Minsk (Belarus), triatlonul nu a fost prezent. Constănțeanca a evoluat acum în ciuda unei accidentări cu care s-a confruntat, nefiind cel mai bun moment pentru a concura. „Mândră că reprezint România pentru a doua oară la Jocurile Europene! Prima ediție a JO Europene s-a desfășurat în 2015, la Baku, Azerbaidjan, unde participam pentru prima oară cu bucurie, iar în 2019, la Minsk, triathlonul nu a fost prezent. Așadar, mâine voi lua startul din nou la această competitie majoră, alături de cele 56 de sportive calificate în proba de triathlon pe distanța olimpică, aici, în Kracovia, unde îmi doresc o clasare cât mai bună, în ciuda ușoarei accidentări pe care o întâmpin!“, a fost mesajul sportivei, înaintea concursului.
 
„Nu e la îndemâna oricui“
 
În concurs, din pricina problemelor medicale, Antoanela nu a reușit să ducă până la capăt cursa. A subliniat că a ales să participe în ciuda faptului că nu se simțea bine. 
 
„Din păcate, nu am avut cea mai bună zi și nici cel mai oportun moment de a concura!
 
Sunt recunoscătoare pentru toate emoțiile trăite alături de Team Romania de la aceste jocuri. Este primul concurs din acest sezon pe care nu îl termin, am preferat să muncesc până în penultima tură de bicicletă, fără să renunț dupa proba de înot, deși simțeam că nu mă voi încadra să termin. Cine mă cunoaște știe că nu sunt omul care renunță indiferent de circumstanțe și, în ciuda faptului, că nu mă simțeam bine, am ales să particip!
 
Acest sport face parte dintr-o categorie aparte de sporturi. Chiar dacă fiecare sport este frumos în felul lui, triatlonul nu este un sport la îndemâna oricui, nu este un sport în care să te gândești că poți avea noroc sau să crezi printr-o minune că poți câștiga. Conține 3 discipline pentru care trebuie să fii foarte talentat și ambițios pentru a-l practica la un nivel înalt, ca să nu mai vorbesc de volumul și capacitatea de munca pentru înot, bicicletă și alergare.
 
Consider de multe ori că Dumnezeu mi-a trimis o cruce grea de dus, dar probabil potrivită cu o viață dublă pentru care merită să trăiești, așa că nu mă plâng.
 
Aleg să merg mai departe, să mă întorc acasă la muncă și la antrenamente, pentru că urmează să particip în luna august la alte Jocuri, Mondiale de data aceasta, unde am reușit să calific România în proba de Aquathlon.
 
Mulțumesc tuturor pentru susținere și nu uitați să trăiți pentru lucrurile care vă fac fericiți, indiferent de părerile altora!“, a menționat Antoanela Manac.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.      
 
Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac)
 
Citește și:
 
Constănțeanca Antoanela Manac, pe locul cinci în clasamentul mondial, după CM de Aquathlon de la Ibiza (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii