Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța triatlon Carol Popa a concurat în finala A de la Campionatul European Balikesir 2023 (GALERIE FOTO)

ro

08 Aug, 2023 18:00 1281 Marime text

 
  • Carol Popa a obținut calificarea în ultimul act după ce s-a clasat pe locul opt în semifinală, la capătul unei evoluții foarte bune.
 
Tânărul triatlonist Carol Popa, de la CSM Constanța (antrenor, Cristian Doicescu), continuă evoluțiile importante la competițiile internaționale de prim rang. La Campionatul European de Sprint și Ștafetă de la Balikesir (Turcia), sportivul de pe litoral a evoluat în prima finală, în întrecerea juniorilor.
 
Carol Popa a obținut calificarea în ultimul act după ce s-a clasat pe locul opt în semifinală, la capătul unei evoluții foarte bune. Cei mai buni 30 de juniori de pe continent au luptat pentru medalii în orașul de pe malul Mării Marmara. Pe lângă Carol Popa, în finala A la Elite a acces un alt român, Felix Duchampt (CS Dinamo București), pe când constănțeanca Antoanela Manac (Steaua București) a concurat în finala B. La final, Carol Popa s-a clasat pe locul 27, evoluția sa fiind influențată însă negativ de probleme medicale. „M-am confruntat cu probleme stomacale, care au apărut cu câteva zile înainte. Dacă aș fi fost într-o zi bună, aș fi terminat mai sus în clasament în finala A. În semifinală am evoluat foarte bine“, a declarat Carol Popa.
 
Antoanela Manac, progres de două minute
 
În finala B, Antoanela Manac a ocupat locul 12, având însă un progres de peste două minute față de semifinală. Campioana din Constanța ar fi trebuit să participe în această perioadă la Jocurile Mondiale din Bali, însă această competiție a fost anulată momentan, situație în care Antoanela a concurat la Campionatul European din Turcia.
 
„Trebuia să iau startul la Jocurile Mondiale din Bali, pentru care mă calificasem în urma rezultatelor cumulate din ultimii doi ani, dar, din păcate, lucrurile nu se întâmplă tot timpul așa cum le planificăm… Jocurile au fost anulate (cel puțin pentru moment, după cum anunță ANOC). Așadar, am reorganizat calendarul și am participat la Campionatul European de Triathlon pe distanță scurtă, care s-a organizat în Turcia, Balikesir, după formatul semifinale și finale. Chiar dacă nu mă aflam în Bali, temperatura a fost aceeași, nu mai puțin de 40 de grade sau, altfel spus, un aer greu de respirat cand ai nevoie să depui un efort maximal. Cursa din semifinală a fost mai puțin reușită, nu am reușit să mă adaptez 100% la condiții, m-am calificat în a doua finală, unde am avut un progres de mai bine de 2 minute față de ziua precedentă și am terminat pe locul 12! Continui pregătirea și încerc să mă mențin în clasamentul mondial pentru a doua jumătate a acestui sezon!“, a menționat Antoanela Manac.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Triatlon)
 
Citește și:

CSM Constanța Triatlon
Carol Popa, rezultat promițător la Campionatul Mondial pentru juniori


Interviu online cu performerul Carol Popa, de la CSM Constanța
„Pe o scară de la 1 la 10, ca dificultate fizică, aș clasa triatlonul pe 9“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii