Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Loc bun la Cupa Europeană din Las Palmas Triatlonista Antoanela Manac a început lungul drum către porţile Jocurilor Olimpice (document)

ro

22 Mar, 2018 00:00 1981 Marime text
Declarată de Federaţia Română de Triatlon „sportivul anului 2017“, constănţeanca Antoanela Manac a început bine sezonul european, care şi-a programat prima competiţie în Insulele Canare
 
A fost, în oraşul spaniol Las Palmas, Cupa Europeană, iar Antoanela Manac, sportivă legitimată la Atena Sport Club, s-a clasat pe locul 21 din 53 de participante. Constănţeanca a concurat cu un echipament închiriat, întrucât bagajul de bicicletă nu a ajuns la destinaţie. De curând, Antoanela a avut o evoluţie apreciată şi la Cupa Federaţiei la Aquatlon, de la Izvorani.
 
„Sezonul de triatlon european a început anul acesta în paradisul turistic de pe insulele Canare, în oraşul Las Palmas. Cu aceasta competiţie şi sportiva noastră Antoanela Manac a început drumul lung care sperăm că ne va duce, pas cu pas, către porţile Jocurilor Olimpice. Competiţia, atât a băieţilor, cât şi a fetelor, a fost una destul de puternică, cu 70 de băieţi pe lista de start, cu sportivi pe lista de aşteptare şi cu 50 de fete. Antoanela a început bine, valurile mari din Oceanul Atlantic favorizând-o pe sportiva noastră cu brevet de Salvamar. La segmentul de bicicletă a reuşit să ţină pasul cu plutonul în care s-a încadrat, dar alergarea nu a fost cea mai reuşită. Totuşi, şi în aceste condiţii, s-a clasat pe un promiţător loc 21, un loc chiar foarte bun, venit după perioada de iarnă destul de lungă“, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Triatlon.
 

La mică distanţă de locurile 19 şi 20

 
La întrecerea din Las Palmas, Antoanela Manac (născută în 1995) a concurat la categoria Elite. Concurentele au participat la probele de înot (750 de metri - o tură), bicicletă (20 kilometri - patru ture) şi alergare (5 kilometri - două ture). Constănţeanca a avut timpul final 1:07:10, încheind întrecerea la mică distanţă de sportivele clasate pe poziţiile 19 şi 20. Pe primul loc s-a clasat Georgia Taylor - Brown (născută în 1994), din Marea Britanie, cu timpul de 1:03:36.
 

„Sunt bucuroasă că am reuşit să iau puncte“

 
„În această competiţie, am avut parte de experienţe noi, am concurat cu un echipament închiriat, din cauza faptului că nu mi-a ajuns bagajul de bicicletă la destinaţie, dar în final totul s-a terminat cu bine. Am avut alocat numărul 26 din 53 de participante şi am reuşit să termin cursa pe locul 21. Sunt bucuroasă că am reuşit să iau puncte, iar acest lucru mă motivează să mă pregătesc şi să concurez în continuare pentru a urca în clasamentul mondial. Sezonul este abia la început! Mulţumesc tuturor!“, a precizat Antoanela Manac.
 

Şi Cristian Tranulea a luat aur

 
Cupa Federaţiei la Aquatlon a fost găzduită de Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani, rezultatele contând şi ca bareme de verificare pentru loturile naţionale de Triatlon. La întrecere au participat peste 100 de sportivi, de la 18 cluburi afiliate la Federaţia Română de Triatlon. Printre aceştia, şi reprezentanţii Constanţei, în frunte cu Antoanela Manac şi Cristian Tranulea, care au cucerit aurul la categoriile la care au concurat (Under-23, respectiv juniori 17 - 19 ani), ei trecând totodată la aceste secţiuni baremele de verificare.
 
„Majoritatea acestor sportivi (n.r. de la cele două categorii) şi-au îmbunătăţit semnificativ timpii, atât la înot, cât şi la alergare, faţă de baremele de verificare din 2017“, se arată pe site-ul oficial al FRTRI.

Sursa foto: Federația Română de Triatlon
 
Citeşte şi:
 
Abonaţi la aur Antoanela Manac, Cristian Tranulea şi alţi constănţeni, irezistibili la Cupa Federaţiei la Aquatlon (galerie foto)

Federația Română de Triatlon. Trofee de excelență Antoanela Manac, sportivul anului 2017. Filip Grigorescu - antrenorul anului (galerie foto)

Triatlonistă de Liga Campionilor! La Cupa Mondială din Japonia, Antoanela Manac a obţinut cel mai bun timp al ei pe distanţa olimpică (galerie foto)
 

„Un mare pas înainte!“ Triatlonista Antoanela Manac, pe locul 12 la finala Cupelor Europene pe 2017 de la Melilla (galerie foto)

Au ieşit campioni naţionali Triatlonişti de la Atena Sport Club Constanţa, învingători în „Confruntarea Titanilor“

Antoanela Manac, din Constanţa, vicecampioană europeană la Cross Triathlon Under-23

Antoanela Manac, rezultat bun la Cupa Europeană Cristian Tranulea, din Constanţa, pe cinci la Campionatul Balcanic de triatlon (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii