Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu avem nimic de pierdut“ HC Dobrogea Sud Constanţa, debut în grupa C a Cupei EHF. Meci dificil în ţara campioanei mondiale

ro

09 Feb, 2019 00:00 1264 Marime text

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa debutează sâmbătă, de la ora 16.00, în grupa C a Cupei EHF, întâlnind în deplasare formaţia daneză Team Tvis Hostelbro. În ţara campioanei mondiale, trupa de pe litoral va avea o misiune dificilă. Întâlnind o echipă puternică, aflată pe locul trei în clasament şi care, în etapa precedentă, a câştigat cu 37-33 derby-ul rundei, jucat pe terenul lui Bjerringbro Silkeborg, echipă care, în acest sezon, s-a calificat în play-off-ul optimilor de finală ale Ligii Campionilor! „Au marcat 37 de goluri la Silkeborg. Asta spune mult despre forţa lor. O echipă care aleargă mult, stilul nordic, handbal curat, în viteză. Și noi suntem pregătiţi fizic, dar şi psihic. Avem un moral foarte bun după cele trei victorii din campionat. Ne vom juca şansa, chiar dacă ei sunt favoriţi. Pentru noi este o provocare să obţinem un rezultat bun în ţara campioanei mondiale“, a declarat Ionuţ Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud.
 

Trebuie să ridice nivelul de joc

 
Clubul constănţean a învins în runda precedentă, pe teren propriu, Minaur Baia Mare, scor 39-33 (17-16), iar handbaliştii de la HCD speră să facă un meci bun în Danemarca. „Am intrat puţin relaxaţi în prima repriză (n.r. cu Minaur), care a fost mai slăbuţă. Apoi ne-am revenit în repriza a doua. A fost un test bun, dar, ca să venim cu un rezultat bun din Danemarca, trebuie să ridicăm mult mai mult nivelul de joc şi concentrarea”, a spus extrema George Buricea, potrivit sursei citate.
 

„Oricine poate bate pe oricine“

 
„Este o grupă destul de grea, dar la nivelul acesta oricine poate bate pe oricine. Nu avem nimic de pierdut. Dacă ne-am califica în sferturile de finală, ar fi extraordinar. Este un an în care ne propunem şi titlul. Eu pentru asta am venit la Constanţa, să devin campion”, a arătat centrul Sabin Ignat, care, din pricina problemlor medicale, nu a jucat în niciun meci în 2019 şi va rata debutul în grupa C a Cupei EHF. „Am făcut un RMN şi aştept diagnosticul, să ştiu ce trebuie să fac mai departe. Este o tendinită acută, la tendoanele achiliene, care m-a obligat să mă antrenez separat, doar în sala de forţă, fără alergare. Mă simt însă mult mai bine şi sper să fiu apt de joc cât mai repede“, se arată încrezător Sabin Ignat.
 

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii