Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrează la „Hilton” Fost fotbalist al Farului, antrenor de fitness în Anglia (galerie foto)

ro

29 Jan, 2014 00:00 7970 Marime text
Constănţeanul de 25 de ani Timur Isleam a păşit într-o nouă etapă a vieţii sale. La aproape doi ani după ce a renunţat la fotbal, s-a mutat la Birmingham, unde se dedică unui alt domeniu sportiv
 
Format la Farul, unde a evoluat o perioadă îndelungată, Timur Isleam a jucat portar, avându-l ca model pe Cristian Munteanu. A urcat toate treptele sectorului juvenil, ajungând şi la echipa mare, unde a prins şase meciuri oficiale ca rezervă. În Anglia este de patru luni, având alături trei colegi din perioada junioratului.
 
O parte din fosta grupă 1988 de la FC Farul s-a reunit la Birmingham. Primii au ajuns fundaşii centrali Lucian Bubuleandră şi Sorin Hangan, urmaţi de curând de portarul Timur Isleam şi de fundaşul stânga Cosmin Renţea. Primii doi sunt studenţi, dar activează şi în modelling, la agenţia „Maid2model”. Timur lucrează ca antrenor de fitness (la un hotel din lanţul „Hilton”), iar Cosmin se va angaja şi el în acest domeniu, după ce a revenit de pe un vas de croazieră, unde a avut tot acest job. „Suntem cinci şi am închiriat două case, una lângă alta, imediat lângă centrul oraşului. Trei stăm într-o casă, doi în cealaltă. De când m-am lăsat de fotbal, am zis să fac o schimbare. Este OK aici, mă simt în largul meu. Am venit în Anglia în luna septembrie a anului trecut, chiar de ziua lui Bubu. Am contract pe perioadă nedeterminată şi lucrez de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00, cu liber în week-end. E ca un job de antrenor. Tot ce am învăţat în perioada când eram la fotbal aplic acum. M-am obişnuit, că e tot în domeniul sportului. Eu aş fi vrut să antrenez copii, la o şcoală de fotbal, dar trebuie să mă pun întâi la punct cu engleza”, spune Timur. Majoritatea clienţilor fostului portar sunt de vârsta a doua, atât englezi din Birmingham, cât şi străini, care aleg „Hilton” şi pentru că „are un spa super”.
 
„Financiar, sunt foarte mulţumit”
 
Fostului fotbalist îi place la Birmingham. „E un oraş foarte mare şi are facultăţi bune. În timpul liber, ies la o cafea cu băieţii, la o plimbare (pentru că ai unde), iar seara mergem la restaurant. Financiar, sunt foarte mulţumit de slujba mea. Nu se compară cu România. Sunt liniştit şi am un sentiment de siguranţă. Mă bate gândul chiar să mă stabilesc în Anglia. Am mai multe planuri”, arată Timur. Lucian Bubuleandră ce mai face? „E bine şi el. Mai are un an şi termină facultatea”, dezvăluie Timur. Fost jucător la FC Farul şi la Viitorul, Lucian este în Anglia de la jumătatea anului 2011. Beneficiar al unei burse la University College Birmingham (UCB), tânărul studiază Business Enterprise (derularea completă a unei afaceri), după ce, în ţară, a urmat Facultatea de Management Financiar-Bancar de la Universitatea „Spiru Haret”.
 
Merge să le vadă pe Liverpool şi Chelsea
 
Timur Isleam nu a lucrat până acum la fitness cu vreo vedetă din show-biz ori cu cineva cunoscut, însă, în afara programului, l-a întâlnit, la un restaurant, pe fotbalistul englez de la West Bromwich Albion Ben Foster (portar), care a mai apărat la echipe precum Manchester United, Birmingham City, Stoke City, Watford FC sau la Naţionala Angliei. De când a ajuns la Birmingham, Timur Isleam nu a fost, ca spectator, la nicium meci de fotbal, dar intenţionează să meargă, pe 2 februarie, la partida West Bromwich Albion - Liverpool, iar pe 11 februarie la întâlnirea WBA - Chelsea.
 
De ce s-a făcut portar
 
Timur a început fotbalul la Farul, la nouă ani, cu antrenorul Constantin Gârjoabă. A fost de la început goal-keeper, sedus de evoluţiile din poartă ale lui Cristi Munteanu. „Mergeam cu unchiul meu la meciurile Farului. Mi-a plăcut mult felul în care apăra Cristi Munteanu. Avea şi echipament frumos. Echipa din acea perioadă era foarte bună. Atunci am decis că vreau să fiu portar. Până la 22 de ani, am jucat numai la Farul. A fost o perioadă foarte frumoasă din viaţa mea. Inima mi-a rămas alb-albastră şi aşa va fi mereu”, spune Timur Isleam. Cu grupa 1988, portarul a obţinut locul întâi pe ţară la Memorialul „Gheorghe Ola” (la turneul de la Sibiu). De asemenea, a câştigat Cupa Danone, succes în urma căruia a fost selecţionat de Nicolae Dobrin în lotul României care a jucat în Franţa. Plus mai multe titluri de „cel mai bun portar” la diferite turnee. Grupa 1988 era una frumoasă. Pe lângă Isleam, Bubuleandră, Renţea şi Hangan, mai jucau atacantul Liviu Ganea (Concordia Chiajna, fost la Dinamo, CFR Cluj, CS Otopeni şi Astra, fost internaţional de juniori, tineret şi seniori), mijlocaşul Vlad Achim (Ceahlăul Piatra Neamţ), Ionuţ Mihai (fundaş central sau stânga, a jucat la Steaua II şi a cochetat şi cu echipa mare a Stelei), mijlocaşul Cosmin Dimcea (a evoluat şi la Viitorul), fundaşul central Ştefan Gospodin sau mijlocaşul Dincă Steriu, care a devenit un foarte bun jucător de biliard. „M-am mai întâlnit cu el. E sus cu biliardul”, spune Timur.
 
Rezerva lui George Curcă
 
După evoluţiile de la juniori şi de la echipa secundă, portarul a prins o perioadă în care a fost rezerva lui George Curcă la prima formaţie a Farului. Avea doar 19 ani. A stat pe bancă în şase partide, cinci la Liga 1 (cu Rapid, Unirea Urziceni, CFR Cluj, Pandurii Tg. Jiu şi Poli Iaşi) şi una în Cupa României (cu Jiul Petroşani). Disputa de la Tg. Jiu a rămas celebră pentru incidentul dintre Gerlem şi asistenta Monica Rigo, când atacantul Farului i-a reproşat femeii, extrem de furios, că a fost eliminat nejustificat din cauza ei. Gerlem a încercat în mai mute rânduri să ajungă la Rigo, fiind ţinut din răsputeri de colegi. Isleam a terminat-o cu fotbalul la 23 de ani. „Problemele medicale cu spatele mă tot sâcâiau, nu reuşeam să scap de ele. Încet-încet, a început să-mi încolţească în minte gândul retragerii. Aşa am considerat atunci, că e mai bine. Am zis că până aici a fost. Deşi mi-a părut rău că am agăţat mănuşile în cui”, arată fostul jucător, care a prins lotul Farului şi la Liga a 2-a, când era antrenor Ioan Sdrobiş. „Antrenor bun, ne-a unit. Cu el pe bancă, Farul chiar a fost o echipă competitivă în acel tur de campionat”, mai spune tânărul de 25 de ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii