Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Leonida Nedelcu a renuntat la FC Altay Dobrogea

ro

27 Aug, 2003 00:00 842 Marime text

Din cauza unui contract dubios

Presedintele executiv Constantin Andriescu i-a facut aceeasi oferta pe care tehnicianul o refuzase de doua ori * Nedelcu urma sa plateasca daca jucatorii nu-si aparau sansele intr-un meci, se duceau in discoteca sau daca nu se realiza obiectivul * Aflat in Turcia, Tugrul Koparan, investitorul principal al clubului, l-a sunat pe tehnician, spunandu-i ca s-ar putea sa renunte la sprijinul financiar acordat noii promovate in Divizia B

FC Altay Dobrogea Constanta este prima formatie din cele doua divizii de fotbal ale Romaniei care se desparte in acest an de antrenorul principal, dupa doar o etapa scursa din campionat. Leonida Nedelcu, tehnicianul care in aceasta vara s-a ocupat de pregatirea echipei, a renuntat la colaborare, de comun acord cu presedintele executiv Constantin Andriescu, din cauza ca cei doi nu s-au inteles asupra termenilor contractuali. Dupa ce, sambata si duminica, purtase doua discutii telefonice cu Tugrul Koparan, investitorul principal al clubului, la finele carora se parea ca lucrurile se vor rezolva, Nedelcu a sosit luni dupa-amiaza la Constanta pentru a purta negocieri cu presedintele executiv. Sosit aici, lui Nedelcu i s-a pus in fata acelasi contract pe care-l refuzase in alte doua randuri, fiind evident ca se dorea indepartarea sa. "A venit cu acelasi contract. Ori eu cu asa ceva nu pot fi de acord. De comun acord am hotarat ca este mai bine sa renuntam la colaborare. Daca stiam ca va fi asa, mai bine nu incepeam treaba", a declarat ieri Nedelcu, pentru ziarul nostru.

Koparan i-a spus ca se retrage

Aflat in Turcia, Tugrul Koparan a fost instiintat din tara ca Nedelcu nu a vrut sa semneze. Imediat, turcul a pus mana pe telefon si l-a sunat din nou pe antrenor. "Domnul Koparan a fost indignat de cele intamplate. Mi-a spus ca, in urma acestui incident, dansul se gandeste foarte serios daca mai vine inapoi la FC Altay, pentru ca nu sunt oameni seriosi", a precizat Nedelcu. El spune ca turcul i-ar fi promis ca, daca nu-si va gasi echipa, ii poate cauta el in Turcia: "Nu ma bazez pe acest lucru. Astept vreo doua-trei telefoane".

"Nu sunt in armata, sa ma subordonez lui!"

Conform spuselor lui Nedelcu, Andriescu i-ar fi reprosat, la finalul meciului cu Callatis Mangalia (scor 1-3), ca vreo cativa jucatori nu sunt pregatiti asa cum trebuie. In schimb, antrenorul crede ca presedintele si-ar fi "bagat coada", asa explicandu-si evolutia slaba a unor fotbalisti: "Stiu ca are vreo cativa jucatori angajati la el, la armata. Cum se face ca tocmai dintre aia nu au jucat bine? Ba au ratat chiar si un penalty (n.r. - in minutul 51, Radu Ferenti a executat slab o lovitura de pedeapsa, la scorul de 0-2)". Nedelcu si-a indreptat si mai mult tirul nemultumirilor asupra presedintelui Andriescu: "Un presedinte de club de valoare nu renunta asa usor la un antrenor dupa prima etapa. Andriescu nu m-a vrut de la inceput, deoarece i-am spus ca echipa o fac eu si numai eu. Nimeni altcineva nu se baga peste treaba mea, sa-mi spuna pe cine sa bag in echipa. Nu sunt la el in armata, sa ma subordonez lui".

Marul discordiei

Contractul care i-a fost pus in fata lui Nedelcu are niste clauze cam ciudate. La unul din puncte se spune ca este de obligatia clubului sa-i plateasca salariul antrenorului, primele de joc si contractul "mai putin cele de la articolul 9". Acest articol prevede ca antrenorul este obligat ca echipa sa-si apere corect sansele, in caz contrar el urmand a fi demis. De asemenea, tehnicianul urma sa plateasca daca jucatorii frecventau discotecile. Contractul antrenorului era de 8000 de dolari, cu plata in avans a 2500 de dolari, restul urmand a fi achitat sub forma unor rate. In cazul in care echipa se incadra in obiectiv (locurile 1-6), Nedelcu urma sa primeasca un bonus de
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii