Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud a câștigat și în Rusia, trecând peste deplasarea cu probleme „Mai greu a fost drumul decât meciul“ (galerie foto)

ro

09 Sep, 2020 00:00 3703 Marime text
  • HC Dobrogea Sud a învins de două ori HC Victor Stavropol în EHF European League.
  • Echipa constănțeană a avut parte de o deplasare cu năbădăi în Rusia.
  • HCDS a plecat din Istanbul cu mare întârziere față de programul inițial.
 

În ciuda oboselii acumulate pe drum, după ce au fost blocați la Istanbul, pierzând practic o zi de odihnă, handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța au reușit să câștige și manșa secundă a dublei cu HC Victor Stavropol (Rusia), calificându-se cu două victorii în turul doi al EHF European League.

HCDS a acces în runda următoare cu scorul general de 54-45, după 26-18 la Constanța și 28-27 la Rostov, unde meciul s-a jucat cu spectatori, spre deosebire de manșa tur din România. Delegația constănțeană a avut parte însă de o adevărată aventură cu ocazia acestei deplasări. Din cauza unor proceduri de care oficialii echipei nu au fost anunțați când au fost înștiințați de protocolul deplasării, delegația constănțeană nu a fost lăsată inițial să zboare de la Istanbul către Rostov. „Viza de Rusia, testul COVID făcut în țară și invitația trimisă de clubul HC Victor n-au fost de ajuns pentru autoritățile din Turcia pentru a ne permite îmbarcarea. Compania aeriană ne-a transmis că HC Victor ar fi trebuit să contacteze și Poliția din Rusia, iar autoritățile rusești să trimită un document către compania aeriană, prin care să se arate faptul că totul e în regulă cu vizita noastră și că ne permit intrarea în țară. În momentul în care reprezentanții companiei aeriene au contactat autoritățile rusești, acestea au spus că nu au nimic oficial din partea clubului HC Victor legat de deplasarea clubului nostru acolo. Astfel, cursa Istanbul - Rostov a plecat fără noi“, au trasmis cei de la HC Dobrogea Sud.
 

Cazați cu doar 12 ore înainte de începerea meciului

În această situație, handbaliștii au fost ținuți pe aeroport încă patru ore din momentul în care ar fi trebuit să decoleze spre Rusia, au mai făcut un rând de teste Covid-19, iar în jurul orei 5.00 au fost duși cu un autocar la 30 de kilometri de aeroport, pentru a se caza la un hotel, în așteptarea documentului din partea clubului HC Victor care să fie trimis către autoritățile din Rusia, acestea să comunice cu aeroportul din Istanbul, iar HCDS să poată zbura spre Rostov cu următoarea cursă aeriană disponibilă. În cele din urmă, situația s-a rezolvat, iar HCDS a putut pleca de la Istanbul, cu mare întârziere, bineînțeles, față de programul pe are și-l alcătuise. „Am ajuns cu bine: am aterizat la 3 dimineața și la ora 5 eram cazați la hotel. Cu doar 12 ore înainte de începerea meciului, dar asta e. Băieții s-au odihnit câteva ore, au luat masa, iar la ora 15.10 un autocar îi va duce la sală, unde vor ajunge la 15.30. Meciul începe la ora 17.00“, au mai menționat cei de la HCDS.
 

„Mândru de echipa mea!“

Chiar și așa, handbaliștii formației constănțene au reușit să câștige, iar la final  au sărbătorit, făcând haz de situația prin care au fost nevoiți să treacă. „Din ce în ce mai fresh! Parcă mai ducem încă vreo 3 reprize! Oricât au încercat rușii să ne obosească, nu le-a ieșit decât puțin și asta doar înainte de meci. Sărbătorim victoria în holul hotelului și ne gândim la voi. Vă mulțumim pentru mesaje și încurajări, sperăm ca prin postările noastre să simțiți bucuria HCD cât mai aproape! Hai, Constanța!“, a fost mesajul clubului.  „Puteați să ne plimbați prin toate fusurile orare din Rusia, să ne duceți la Rostov cu escale prin Moscova și Sankt Petersburg, că tot vă băteam. Mândru de echipa mea! Hai, Constanța! P.S.: Mai greu a fost drumul decât meciul“, a postat și George Buricea, antrenor secund și jucător la HCDS. La Rostov, delegația constănțeană a avut parte și de o întâlnire specială, cu Paul Ananie, consulul României în Rortov pe Don. HC Dobrogea Sud și-a aflat adversarul din turul doi al EHF European League cu ocazia tragerii la sorți de marți. Oponenta este una redutabilă, Sporting Lisabona. Turul se joacă la Constanța, pe 22 septembrie, de la ora 19.45, returul fiind programat pe 29 septembrie.  

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)

Citește și:

Cum s-a încheiat aventura de la Istanbul a handbaliștilor de la HC Dobrogea Sud Constanța, aflați în drum spre Rostov (galerie foto)

HC Dobrogea Sud Constanța, din nou victorioasă în fața rușilor de la HC Victor Stavropol
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii