Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bine cotaţi pe lista de start Antoanela Manac şi Cristian Tranulea, din Constanţa, concurează la Cupa Europeană de triatlon

ro

01 Jun, 2018 00:00 2206 Marime text
Cupele Europene de Triatlon au loc în acest weekend, în Ucraina, la Dnepropetrovsk, iar Constanţa va fi reprezentată de Antoanela Manac (în competiţia destinată sportivelor de elite) şi de Cristian Tranulea (la juniori).
Antoanela va concura sâmbătă, de la ora 17.00, cu numărul de concurs 4. „În competiţiile internaţionale, numerele de start sunt atribuite în funcţie de valoarea sportivilor, aşadar Antoanela este a patra cea mai bine cotată sportivă de pe lista de start“, au explicat cei de la Federaţia Română de Triatlon. La Elite, România va fi reprezentată şi de Ion Alexandru, în întrecerea masculină.
 
Juniorii concurează duminică, delegaţia tricoloră cuprinzându-i pe Erick Rogoz, Cristian Tranulea şi Cătălin Romaş, „cu numerele de start 4, 5 şi 11 din 66 de băieţi, ceea ce arată cotaţia bună a sportivilor noştri în rankingul european“, după cum se arată pe site-ul oficial al FRT.
 
În luna mai, Antoanela Manac a evoluat, în Kazahstan, şi la Astana ITU Triathlon World Cup, prima etapă de Cupă Mondială care contează pentru stabilirea clasamentului de calificare la Jocurile Olimpice din 2020.
 
„Sportiva noastră a fost selecţionată în echipa ASICS World Triathlon Team, o echipă formată din 6 sportivi veniţi de la federaţii naţionale în dezvoltare, sportivi cu şanse reale de calificare pentru Tokyo 2020. Sportivii selecţionaţi de ITU au fost echipaţi de către ASICS (sponsorul International Triathlon Union), având un scurt stagiu de pregătire comun, finanţat în mare parte de ITU. Având în vedere temperatura extrem de scăzută de la ora startului, în aer fiind 5 grade Celsius, şi temperatura apei de 12 grade Celsius, competiţia fetelor a fost modificată în duatlon în formatul 5 km alergare - 40 km ciclism - 10 km alergare. Antoanela a terminat pe locul 32 din 58, obţinând puncte importante, atât în clasamentul ITU World Ranking, cât şi în Olympic Qualification Ranking“, sunt detaliile oferite de FRT.
 
Sursa foto: 1 - Facebook (Sport Dnipro), 2 - Federaţia Română de Triatlon
 
Citeşte şi:
 
Federaţia Română de Triatlon a obţinut prima medalie la o Cupă Continentală, prin Antoanela Manac, din Constanţa! (galerie foto)​

Loc bun la Cupa Europeană din Las Palmas Triatlonista Antoanela Manac a început lungul drum către porţile Jocurilor Olimpice (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii