Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trofeului concursului găzduit de SC RAJA SA a revenit echipei Apa Nova Bucureşti (galerie foto)

ro

16 May, 2012 02:34 3317 Marime text
RAJA_raja.jpgSC RAJA Constanţa a găzduit cea de-a V-a ediţie a Concursului Naţional „Detecţia pierderilor de apă", care a reunit 19 echipe ale celor mai mari operatori de apă din ţară. După două zile de concurs, ieri, cele 19 echipe au aflat pe ce locuri s-au clasat.

Asociaţia Română a Apei, împreună cu SC RAJA SA Constanţa, a organizat, în perioada 14 - 15 mai, Concursul Naţional „Detecţia pierderilor de apă". Aflat la ediţia a V-a, evenimentul desfăşurat în Constanţa a reunit 19 echipe de specialişti de la nivel naţional. „Au fost desemnate cinci trasee, pe care echipele, folosind echipamente speciale, au depistat pierderile ascunse de apă sau dacă există probleme la sistemele de alimentare cu apă şi canalizare.

RAJA_Raja_2.jpgEchipele au avut la dispoziţie câte 30 de minute pentru fiecare traseu. A doua zi, echipele RAJA SA au verificat avariile indicate de cele 19 echipe şi le-au remediat", a declarat Silviu Lăcătuşu, director în cadrul Asociaţiei Române a Apei. Cele cinci locuri propuse pentru concurs sunt: strada Muncel - perimetrul delimitat între nr. 50 şi bulevardul Mamaia, intersecţia străzilor Pictor Nicolae Grigorescu cu Ileana Cosânzeana, strada Pescarilor - zona blocurilor FZ21, strada Eroilor - zona blocurilor LD4A, LD3 şi LD2 şi strada Mălinului - zona punctului termic nr. 113. Juriul a fost alcătuit din reprezentanţi ai companiilor de profil şi din reprezentanţi ai celor mai mari universităţi tehnice din ţară. Membrii juriului au acordat tuturor echipelor diplome de participare. Locul III a revenit echipei din Turnu Severin, iar locul II echipei din Iaşi. Locul I şi cupa concursului au fost adjudecate de echipa din Bucureşti. „Pentru prima dată în cele cinci ediţii, echipa de la Apa Nova Bucureşti s-a clasat pe locul I. Câştigătorii premiului I au primit şi un sistem de ultimă generaţie pentru detectarea pierderilor ascunse de apă. „A fost un concurs greu, dar a meritat toate eforturile. Mulţumim companiei RAJA SA pentru buna organizare a acestui concurs", a declarat Ion Cârstea, unul dintre membrii echipei Apa Nova. La rândul său, consilierul pe probleme tehnice din cadrul RAJA SA, Nicolae Pitu, a subliniat că acest concurs a fost important pentru specialiştii care se ocupă de detecţia pierderilor ascunde de apă. „Este o acţiune interesantă, relativ nouă în sistemele de alimentare cu apă, dar utilă, având în vedere pierderile de apă din sisteme. A fost o experienţă utilă pentru toate echipele din concurs", a subliniat Nicolae Pitu. Pe lângă concurs, evenimentul cuprins şi un seminar specializat pe tema detecţiei pierderilor de apă, intitulat „Managementul pierderilor de apă". La această întâlnire au fost prezenţi, pe lângă specialiştii operatorilor de profil din ţară, şi reprezentanţii unor firme de succes în ceea ce priveşte tehnologia detectării avariilor survenite la nivelul sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare şi rezolvarea lor într-un timp cât mai scurt.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii