Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă a fost vreme de plajă Caloriferele din casele constănţenilor încă sunt calde. Ce spune RADET

ro

08 Apr, 2013 00:00 1125 Marime text
Odată cu venirea primăverii, grijile constănţenilor care au plătit cea mai mare gigacalorie din ţară ar trebui să dispară. Dar spre disperarea consumatorilor, caloriferele sunt în continuare calde, iar facturile uriaşe nu vor întârzia să apară. Mai mult, sâmbătă, temperaturile în cursul zilei au ajuns şi la plus 25 de grade.

Reprezentanţii RADET spun că vor sista furnizarea agentului termic în funcţie de temperatura aerului. „Dacă trei nopţi consecutiv temperatura aerului este de peste zece grade, atunci se opreşte furnizarea căldurii. De asemenea, punctele termice pot controla distribuţia agentului termic către consumatori prin intermediul unui sistem automatizat, capabil să regleze parametrii de furnizare în funcţie de evoluţia temperaturilor exterioare. Mai mult, consumatorii pot opri căldura de la robinetele de pe calorifere, realizând astfel economii", a declarat Liliana Enache, purtătorul de cuvânt al RADET Constanţa. La rândul lor, şi asociaţiile de proprietari pot efectua reglajele necesare prin închiderea vanei contorului de branşament. Şi pentru că ne pasă de soarta constănţenilor, aşteptăm în continuare părerile dumneavoastră legate de preţul gigacaloriei, de factura la căldură, cu date concrete, respectiv asociaţia de locatari/proprietari, blocul, scara, comparate eventual cu ale altor blocuri şi scări din aceeaşi asociaţie.

Gigacaloria a golit buzunarele constănţenilor

Dacă până la 1 februarie, constănţenii au plătit 341,91 lei pentru o gigacalorie, de la 1 februarie vor scoate din buzunare 358,54 lei. Preţul local de facturare a energiei termice va intra în vigoare începând cu data de 1 februarie 2013. Facturarea diferenţelor de preţ aferente energiei termice furnizate în Municipiul Constanţa în luna februarie 2013 se va face odată cu facturarea consumului de energie termică aferentă lunii martie. Decizia a fost luată pe 26 martie, în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa şi vine ca urmare a faptului că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat solicitarea CET de majorare a preţului. Prin urmare, facturile din martie la încălzire şi la apă caldă vor exploda. Dacă ne-am bucurat că în luna februarie am plătit aproape la fel sau chiar mai puţin decât în luna ianuarie, în martie bucuria se va transforma, pentru mulţi dintre noi, în disperare. Constănţenii vor scoate aşadar mai mulţi bani din buzunare, pentru a achita factura majorată din luna martie, la care se vor adăuga şi majorările din luna februarie. În Constanţa, 85.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. Jumătate din populaţia racordată la acest sistem plăteşte, la ora actuală, 341,91 lei pentru o gigacalorie. Pentru restul constănţenilor, în funcţie de venituri, facturile la căldură sunt compensate prin ajutoare acordate atât de către Guvern, cât şi de către Primăria Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii