Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părinții își vor trimite copiii la școală pe baza declarației pe proprie răspundere. Cum pot încălca, oricând, Codul Penal (document)

ro

19 Aug, 2020 03:50 6411 Marime text
  • Părinții își asumă obligația de a nu aduce copilul la școală dacă acesta prezintă oricare dintre simptomele unei afecțiuni cu potențial infecțios. 
 
Ministerul Sănătății a publicat pe site-ul oficial un proiect al Ordinului emis pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, pe timpul pandemiei Covid-19, și cu acest prilej autoritățile au publicat și draftul Anexei 3 -Declarația pe propria răspundere pentru părinți.

În Declarația pe propria răspundere, părinții sunt obligați să confirme că elevul nu a prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios, că nu a fost diagnosticat cu Covid-19 și că nu a intrat în contact cu persoană testată pozitiv pentru coronavirus.

Declarația pe propria răspundere condiționeaza primirea copilului în colectivitate

Părinții își asumă obligația de a nu aduce copilul la școală dacă acesta prezintă oricare dintre simptomele unei afecțiuni cu potențial infecțios

Iată ce scrie în Declarația pe propria răspundere
 
Subsemnatul (Numele și prenumele) ............................................................................., în calitate de părinte/ocrotitor legal al elevului ......................................................................................................, născut la data de...................., cu domiciliul în Localitatea ...................................................................., Strada .............................................................................., Nr. ......, Bloc ....., Scara......, Apartament........., din clasa a ................, la școala/liceul ..............................................................................................., cunoscând prevederile art. 292 Cod Penal cu privire la falsul în declaraţii,
declar pe proprie răspundere că în ultimele 14 zile:
• Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
• Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
• Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.
Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc). Menționez că, în perioada suspendării cursurilor școlare, elevul
• nu a avut nicio problemă de sănătate
• a avut o problemă de sănătate, motiv pentru care a necesitat consult medical.
Anexez o copie a documentelor medicale corespunzătoare (scrisoare medicală sau bilet de ieșire din spital).

În secțiunea Documente a acestui material atașăm și modelul de proiect de declarație.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii