Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ceas aniversar Asociația „Suflete deschise” a împinit nouă ani, în care a derulat mai multe programe social-misionare, a ridcat zeci de troție și a fost alătiuri de cei aflați în suferință

ro

28 Apr, 2024 11:28 618 Marime text
  • Asociația „Suflete deschise” a împlinit 9 ani de existenţă.  
  • În cei noi ani, Asociaţia „Suflete deschise“ a realizat zeci de ferestre spre cer, pentru ca omul să se întâlnescă prin acestea cu divinitatea.  
  • De asemeea, aAsociația „Suflete deschise”, a inițiat și derulat mai multe programe social-misionare: Mai aproape de aproapele! Arată că îţi pasă! Fii un bun samaritean şi ajută un sărman! Deschide-ţi sufletul! Primeşte şi dăruieşte! Fă fericit un copil necăjit! Ajută un copil, dăruieşte un zâmbet! Zâmbetele sunt sărutările sufletului! Vestea cea bună! Fii bun! Fii miracolul! Fii milos, precum Hristos! Fii şi tu un Moş Crăciun!.
  • După 9 ani de «Suflete deschise», ne dorim ca şi mai mulţi ani de acum înainte să fim alături de oameni de fiecare dată când au nevoie de noi, pentru că noi suntem dintre cei cărora le pasă“, a mai spus Crina-Georgiana Preda, vicepreședintele Asociației “Suflete deschise”.
 

În 2015, societatea Arimex Comexim 2000 SRL a înființat Asociația „Suflete deschise”, asociație care astăzi este una dintre cele mai inimoase echipe de la malul mării. 

Asociația „Suflete deschise” a împlinit 9 ani de existenţă. Anii nu au trecut fără satisfacii și bucurii împlinite, acele bucurii pe care le trăiești atunci când urmând exemplul lui Hristos, te străduiețti să înmulțeși binele, atunci când înmulțesti iubirea, când esti milostiv și ai grijă de aproapele tău, de cel aflat în suferință, în necaz sau în dificultate.

asociatia suflete deschise apel pentru toti crestinii fii milos precum hristos 827563

„Și pentru ca permanenta noastră preocupare a fost transmiterea Cuvântului lui Dumnezeu, tot acum nouă ani am realizat «Cuvântul scris», o publicaţie dedicată în special celor bolnavi. Publicaţia editată de Asociaţia «Suflete deschise» a fost redactată săptămânal, fiind oferită gratuit pacienţilor internaţi în spitalele constănţene. Astfel, pacienţii aflaţi în spitale au primit si primesc, pe lângă hrană trupească, şi hrană spirituală. «Cuvântul scris» este un mesaj adresat tuturor creştinilor şi promovează învăţături de credinţă şi care prezintă teme de actualitate spirituală. Este o publicaţie dedicată oamenilor suferinzi, prin care aceştia sunt invitaţi să intre în lumea minunată a dragostei lui Iisus. Publicaţia este dedicată mai ales persoanelor care nu pot ajunge la Biserică duminica sau în oricare altă zi.  Cel aflat în suferinţă, pe patul spitalului, are mai mult timp să reflecteze, să mediteze la viaţa lui, la problemele pe care le are, iar «Cuvântul scris» este medicamentul care ajută la tămăduire sufletească şi trupească, mângâie şi alina sufletele celor bolnavi, leda putere să spere, să iubească şi să ierte“, a declarat Crina-Georgiana Preda, vicepreședintele Asociației “Suflete deschise”.

 


Zeci de toițe, ferestre spre cer, ctitorite de Asociația “Suflete deschise



Cu gândul la toţi bolnavii care sunt internaţi în spitale, la toată suferinţa umană şi la Maica Domnului, Asociaţia „Suflete deschise“ a realizat zeci de ferestre spre cer, pentru ca omul să se întâlnescă prin acestea cu divinitatea. Astfel, zece troiţe, prilej de bucurie și încântare atât pentru pacienți, vizitatori, personalul medical, cât și pentru localnici, au fost ctitorite în numele Mântuitorului Hristos, a Sfintei Treimi și a Maicii Domnului la: Spitalulul ClinicJudeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, la Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Medicală din Eforie Sud, la Spitalul de Ftiziologie Agigea, la Spitalul de Psihiatrie Palazu, la Spitalul Clinic CFR, la liceul Sanitar George „Emil Palade“, la intrarea în stațiunea Mamaia, în stațiunea Eforie Nord la Biserica Sfânta Maria, și la Catedrala Arhiepiscopala „Sf. Apostoli Petru și Pave“.
 

Zeci de programe social-misionare  


Asociația „Suflete deschise”, a inițiat și derulat mai multe programe social-misionare: Mai aproape de aproapele! Arată că îţi pasă! Fii un bun samaritean şi ajută un sărman! Deschide-ţi sufletul! Primeşte şi dăruieşte! Fă fericit un copil necăjit! Ajută un copil, dăruieşte un zâmbet! Zâmbetele sunt sărutările sufletului! Vestea cea bună! Fii bun! Fii miracolul! Fii milos, precum Hristos! Fii şi tu un Moş Crăciun!.

„În cei cinci ani, am răspuns tututor apelurilor celor cu adevărat năpăstuiți și disperați, aducându-le nu doar sprijin material, ci și psihologic, duhovnicesc, mângaiere și alinare. De aceea voluntarii asociației sunt zilnic prezenți printre pacienții internați, printre oamenii străzii, printre cei fără adăpost, printre cei nevoiași sau cei ce trec prin grele încercări. De asemenea, ne-am implicat cu fermitate de fiecare data cînd am fost chemați să participam la acțiunile de salvare desfășurate de ISU Dobrogea, la acțiuni organizate de Crucea Roșie, iar alături de personalul medical al spitalelor constanțene, am desfășurat acțiuni de înlăturare și limitare a efectelor infectării cu virusul Covid-19. 

După 9 ani de «Suflete deschise», ne dorim ca şi mai mulţi ani de acum înainte să fim alături de oameni de fiecare dată când au nevoie de noi, pentru că noi suntem dintre cei cărora le pasă“, a mai spus Crina-Georgiana Preda, vicepreședintele Asociației “Suflete deschise”.



Mântuitorul ne-a dăruit din belşug bucuria Vieţii. Să ne deschidem cu totii inimile pentru a primi acest nepreţuit dar şi să devenim la rândul nostru izvoare de bucurie pentru aproapele nostru.
 

„Dorim să multumim cu acest prilej, tuturor celor care au devenit asemenea izvoare răspunzând apelurilor crestinești lansate de Asociaţia «Suflete Deschise și depunem mărturie în fața Domnului Hristos, pentru bunătatea, dărnicia, milostenia creștină și vrednicia acestora, dovedită nu numai cu ocazia sărbătorilor. Multumim Dobrogea Grup SA, Delaco Distribution SRL, Sole Mizo Romania SRL, Smitfhfield Romania SRL, Ella Glob SRL, Elit SRL, Arimex Comexim 2000 SRL, Marton Fruct SRL, IF Lazar Victoria, PFA Dumitra Laura-Elena, Terrabisco SA, inimoasele echipe, care au continuat să ne fie alături, oferind bucurii și mângaiere, familiilor nevoiașe, bătrânilor ce  viețuiesc în cămine, copiilor din orfelinate, persoanelor fără vedere, persoanelor fără glas și fără auz, oamenilor străzii, celor bolnavi, celor sărmani, singuri şi trişti. 

Multumim actorului Dan Cojocaru, care a îmbracat haina magică a lui Moş Crăciun, a Clovnului, a Iepurasului şi a sosit cu daruri printre micutii internati, făcându-i să uite de durere, să zâmbească, să râdă, să-i facă fericiți. Preda Crina-Georgiana s-a deghizat fie în Crăciuniță, Spiriduș, Elf și diverse personaje de poveste, a fost prezentă la toate acțiunile de caritate desfășurate de asociatie. Mulțumim preotului Cristea Gigi, preot paroh al Capelei Sf. Mucenic Pantelimon, pentru pariciparea la multe din acțiunile Asociașiei. Mulțumim conducerii Spitalului Județean de Urgență Sf. Ap. Andrei Constanța, dar și cadrelor medicale pentru sprijinul acordat în derularea activităților social-misionare desfășurate în spital. 

M
ultumim tuturor acelor izvoare, persoane fizice, tuturor făcătorilor de bine, care au donat pentru cei nevoiași, haine, încălțăminte, jucării, alimente și alte bunuri, care ne-au ajutat să fim de ajutor aproapelui nostru și să împlinim astfel, fapte plăcute Mantuitorului Hristos.  

Nu în ultimul rând, mulțumim voluntarilor noștri, care au ajutat la împachetarea cadorilor, la distribuirea lor și zi de zi implinesc misiunile creștinești pentru faceri de bine. Vă invităm deci, să urmăm exemplul lui Hristos, să facem fapte bune, să fim uniți, buni şi milostivi, căci «milostenia zbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat» (Tobit 12, 9). 

Să nu uităm că în această perioada de criză medicală şi economică, ajutorarea oamenilor aflaţi în dificultate este o necesitate stringentă. Prin urmare, să fim milostivi sau darnici, deoarece, după cum ne învață Sfânta Scriptură, «cel ce are milă de sărman împrumută Domnului» (Pilde 19, 17). Și Sfântul Ioan Gură de Aur îndeamnă la dărnicie, zicând: «Dă pâine, după puterea ta! N-ai pâine? Dă un bănuţ! N-ai niciun bănuţ? Dă un pahar cu apă rece! N-ai nici atât? Plângi împreună cu cel îndurerat şi ţi-ai luat plata. Altfel spus, cu cel sărac fii darnic cel puţin prin compasiune şi solidaritate. Nu este nimeni atât de sărac ȋncât să nu poată oferi un zâmbet, o vorbă bună, o mângâiere, o ȋncurajare şi nu este nimeni atât de bogat ȋncât să nu aibă nevoie de acestea! Vă adresăm tuturor, doriri de sănătatate, pace sufleteasca, bucurie si fericire, iar bucuria, dragostea şi  speranţa să vă însoţească în aceste momente de sfântă sărbătoare“, a mai tranmis  Crina-Georgiana Preda, vicepresedintele Asociației „Suflete deschise”.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Zeci de familii din Pecineaga, Valu lui Traian și Ciocarlia de Jos au primit daruri: Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise“ lansează un nou apel „Oricui îţi cere, dă-i, porunceşte Domnul“ (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii