Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Locuitorii de pe strada Budapesta doresc anularea autorizației de construire a blocului ridicat de Nicu Babu. Stadiul dosarului

ro

12 May, 2024 19:57 896 Marime text

Pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat dosarul 6867/118/2021, care are ca obiect acţiune prefect – tutelă administrativă Anulare act administrativ - Certificat de urbanism nr. 2244/27.07.2017; Autorizaţia nr. 795/24.05.2019.
 
Dosarul a ajuns pe masa magistraților la data de 09.05.2024 (data ultimei modificări fiind 10.05.2024), pe secția de contencios administrativ și fiscal. Obiectul dosarului constă în acţiune prefect – tutelă administrativă Anulare act administrativ - Certificat de urbanism nr. 2244/27.07.2017; Autorizaţia nr. 795/24.05.2019, fiind în stadiul de recurs.
 
Părți în dosar sunt Institutia Prefectului - Județul Constanța- intimat reclamant; Primarul Municipiului Constanța- recurent pârât; SC Dima SRL-recurent pârât; Campean Anca- recurent reclamant; Damaschin Elisabeta-  recurent reclamant; Gemanaru Mioara-Daniela- intimat reclamant; Mocanu Mihăiță-recurent reclamant; Ciocan Maria- recurent reclamant; Nicoara Florin- intimat reclamant; Bajanaru Eugen-recurent reclamant;Marginean Ioan- recurent reclamant; Iordan Marius-intimat reclamant; Corduneanu Razvan-Eduard-intimat reclamant; Croitoru Mihaela-intimat reclamant; Mustafa (Mutalap) Sezlan- intimat reclamant; Nita Radu- intimat reclamant; Felescu Cătălin- intimat reclamant; Baston Ghe. Mădălin- intimat reclamant; Chicioroaga Iulian- intimat reclamant; Prodan Elisabeta- intimat reclamant; Guriencu Stelian Marius- intimat reclamant; Prodan Constantin-intimat reclamant; SC Astoria Residence SRL- intimat pârât; Ciocan Ion-intimat reclamant; Bajanaru Alexandra- intimat reclamant.

Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată nu a fost stabilit termen în dosar.
 
Au fost însă declarate recursuri la datele de 25 aprilie(de către primarul Municipiului Constanța) și 07 mai 2024 (de către Dima SRL).

Suspendara autorizației 
 
Astoria Residence SRL, Dima SRL și Primarul municipiului Constanța, pârâți în dosarul de pe rolul Tribunalului Constanța, cu privire la un bloc care se ridică pe strada Budapesta din municipiul Constanța, au pierdut procesul. Este vorba de un bloc care se ridică la o vecinătate mică de un alt imobil edificat deja. Oamenii din blocul învecinat au chemat firmele în instanță – pe Dima SRL că a obținut autorizația, iar pe Astoria Residence SRL, actual investitor.
 
Astfel, judecătorii au decis, pe 21 iulie 2021, anularea autorizației de construire nr. 795/24.05.2019, până la soluționarea acțiunii în fond. Totodată, din soluția instanței redăm următoarele: „ Obligă pârâţii la plata către reclamanţi a sumei de 1805 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 21.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părților prin mijlocirea grefei instanţei.”

Imobilul în cauză este un bloc de pe strada Budapesta nr. 2. În anul 2020, societatea Dima SRL, controlată de Jamal Zeido şi Zeido Zeido, fostul consul al Siriei la Constanţa, a solicitat acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru modificarea unor imobile ridicate pe strada Berlin nr. 1, strada Berlin nr. 2 şi strada Budapesta nr. 2.
 
Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanţa a transmis nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Modificare proiect autorizat cu autorizaţia de construire nr. 795/24.05.2019 «Construire imobil S+P+4E+Etaj tehnic retras-locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, împrejmuire teren şi organizare de şantier» prin recompartimentări interioare, supraetajare cu un nivel (în limita a 20% din suprafaţa construită desfăşurată) şi modificare faţade”, amplasat în municipiul Constanţa, strada Budapesta nr. 2.

Reamintim că pe data de 24 mai 2019, societatea Dima SRL, controlată de Jamal Zeido şi Zeido Zeido, a obţinut de la Primăria Constanţa un act de urbanism care permite ridicarea unui imobil de patru etaje în municipiul Constanţa. Este vorba despre autorizaţia de construire nr. 795, care constă în „Construire imobil S+P+4e+nivel tehnic retras locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, împrejmuire teren şi organizare de şantier“. Investiţia imobiliară va fi realizată pe strada Budapesta nr. 2.

 
Bloc de 10 etaje în Mamaia
 

În mai 2021, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul imobiliar al societății Astoria Building SRL, documentație depusă de Nicu Babu.
 
Este vorba de proiectul „Construire imobil P+10E cu locuințe colective și parcaje la parter împrejmuire proprietate și organizare execuție lucrări”, propus a fi amplasat în oraș Năvodari, Mamaia Nord, str. Bdul Mamaia Nord, Lot 3 – 1/1/3. Titular al proiectului este Astoria Building SRL prin Babu Nicu. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, str. Unirii, nr.23, cât și la sediul Astoria Building SRL.

 
Despre Astoria Residence SRL 

Firma este fondată în anul 2017 și are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 16A, având principala activitate, conform codului CAEN, de „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.
 
Asociat unic și administrator este Nicu Babu. În anul 2023, firma a raportat 2 salariați, o cifră de afaceri de peste 6.548.835 lei și un profit de 10.821 lei, potrivit termene.ro.

Nicu Babu mai apare în firmele Nicolaos SRL, Fish Tour Delta SRL, Astoria Building SRL, Lavdor Perla Mării SRL și Nikomar-Cons SRL.
  
 
 
 ​PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Undă verde pentru noul proiect Astoria Residence SRL, la Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii