Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta vrea reglementare speciala pentru insulta si calomnie

ro

06 May, 2009 19:37 1168 Marime text

ponta.jpgPreşedintele subcomisiei parlamentare de analizare a codurilor penale, Victor Ponta, a susţinut astăzi că insulta şi calomnia ar putea fi reglementate într-o lege specială.

Ponta a precizat că s-a stabilit să se organizeze o dezbatere în legătură cu situaţia neclară a celor două infracţiuni cu reprezentanţii societăţii civile.
„Curtea Constituţională a spus că dezincriminarea lor nu s-a făcut în mod constituţional. Acum nu ştim, nici că nu sunt incriminate, nici că sunt incriminate şi atunci trebuie să facem o dezbatere publică şi să vedem în ce măsură, pe de o parte, protejăm viaţa privată, iar, pe de altă parte, să nu îngrădim în vreun fel presa. Oricum nu o facem în Codul penal. Probabil, că va fi o lege specială care va reglementa ce anume facem cu aceste două infracţiuni. Nu avea rost să stricăm tot Codul penal de la o discuţie pe două infracţiuni", a afirmat social-democratul.
Întrebat dacă vor fi reglementate cele două infracţiuni într-o lege specială a presei, Victor Ponta a răspuns că nimic nu este clar în acest sens: „Nu ştiu. Eu sper că presa are curaj să facă o lege a presei. Eu îmi doresc să trăiesc într-un cadru legal şi organizat şi sunt convins că foarte mulţi din presă şi-ar dori să aibă un cadru legal şi clar, dar e un deziderat", a adăugat Ponta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii