Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului cotizaţiei anuale aferente calităţii municipiului Constanţa, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

ro

26 Dec, 2023 12:27 764 Marime text
  • În cadrul ședinței următoare a Consiliului Local Municipal Constanța, de pe data de 28 decembrie, un proiect important intră în discuție: Proiect de hotărâre nr. 587/2023 pentru modificarea HCL nr. 381/2017 privind aprobarea cuantumului cotizaţiei anuale aferente calităţii Municipiului Constanţa de membru al Asociaţiei Municipiilor din Romania.

În cadrul ședinței următoare a Consiliului Local Municipal Constanța, de pe data de 28 decembrie, un proiect important intră în discuție: Proiect de hotărâre nr. 587/2023 pentru modificarea HCL nr. 381/2017 privind aprobarea cuantumului cotizaţiei anuale aferente calităţii Municipiului Constanţa de membru al Asociaţiei Municipiilor din Romania.

Art. I Se modifică art. 2 al HCL nr. 381/2017 și va avea următorul cuprins:

„Art. 2 Se aprobă cotizația anuală în cuantum de 1,00 lei/locuitor municipiu, începând cu 1 ianuarie 2024.”


Art. II Celelalte prevederi ale HCL nr. 381/2017 rămân neschimbate.

Art. III Compartimentul secretariat, relații' consiliul local și administrație publică va comunica prezenta hotărâre Biroului relații internaționale, comunitare și turism, în vederea ducerii Ia îndeplinire, precum: și Instituției prefectului județul Constanța, spre știință.

„Asociația Municipiilor din România (AMR), înființată în anul 1990, este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală și apolitică, constituită în vederea promovării si protejării intereselor comune ale autorităților administrației publice locale, pentru soluționarea și gestionarea nevoilor publice în numele și pentru interesul colectivităților locale.

AMR reprezintă interesele membrilor pe plan intern și international, stimulează și sprijină inițiativele și acțiunile municipiilor, oferă consultanță și susține eforturile acestora în demersul general de aliniere la standardele europene, având un birou de reprezentare pe lângă instituțiile Uniunii Europene la Bruxelles.

AMR este una dintre structurile asociative ale autorităților administrației publice locale menționate în OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare și include, în prezent, toate cele 103 municipii din România, precum și cele 6 sectoare ale Municipiului București.

AMR este membru fondator al Federatiei Autorităților Locale din România (FALR), este reprezentată în Comitetul Regiunilor (CoR), Consiliul European al Municipalităților și Regiunilor (CEMR) și Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei (CPLRE) și este membru al Asóciației Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură "Les Rencontres” și al Asociației Agențiilor pentru Democrație Locală (ALDA).

Prin adresa nr. 234207/05.12.2023 Asociația Municipiilor din România ne informează că prin Hotărârea Adunării Generale nr. 250/12.11.2023 se modifică cuantumul cotizației anuale datorate de către municipiile membre. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, cotizația anuală aferentă calității de membru al Asociației Municipiilor din România se calculează după formula: 1,00 lei/locuitor/an x numărul de locuitori raportat de Institutul Național de Statistică la data de 1 ianuarie a anului anterior celui pentru care se datorează cotizația și se achită din bugetul local.


Potrivit art. 35, alin. (6) din Legea 273/2006 privind finanțele publice locale, actualizată, se prevăd următoarele: „Obligațiile financiare rezultate din acorduri de cooperare, de înfrățire sau de aderare a unităților administrativ-teritoriale la asociații interne organizate Ia nivel național ori la organizații internaționale cu personalitate juridică, hotărâte de autoritățile deliberative, în condițiile legii, se suporta din bugetele locale ale acestora".

Față de cele mai sus menționate, în temeiul art. 136 alin. (1) și alin. (8) lit. a) din O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, Cu modificările și completările ulterioare, inițiez proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 381/2017 privind aprobarea cuantumului cotizației anuale aferente calității Municipiului Constanța de membru al Asociației Municipiilor din România”, se spune în proiect.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
Ședința CL Constanța: Proiectul „Construcţia unui complex sportiv multifuncţional în municipiul Cahul”, pe ordinea de zi a ședinței


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii