Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 28 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Florin Mitroi „Nu voi face eu anunțul referitor la o potențială candidatură. Partidul va stabili cine candidează. Și alți colegi stau bine în sondaje”! (VIDEO)

ro

23 Jan, 2024 17:00 1387 Marime text

 
Florin Mitroi este primar la Valu lui Traian de aproape 5 mandate (2004 -2024). La ZIUA LIVE l-am provocat despre o discuție despre mize și scenarii pentru Constanța în acest an electoral.

Este considerat unul dintre cei mai performanți primari liberali, nu este un amator de publicitate, însă acest an este unul cu multe provocări, iar acestea necesită atenție, dar și explicații.

Realizările primarul Mitroi sunt deja cunoscute iar numărul mare de constănțeni care au migrat și s-au stabilit în ultimii ani în comună sintetizează munca administrației locale.Va rămâne alături de „familia din Valu” sau va face pasul spre o candidatură la Consiliul Județean? Pentru că dintr-o poziție la nivel județean sau central e limpede că poți face mult mai multe pentru oameni.
 
„Îmi doresc să rămân primar la Valu lui Traian. Nu știu ce ar putea să mă determine să candidez la CJC.Astăzi spun categoric NU. Acum vă spun că nu îmi doresc să ajung acolo, dar vom vedea. Văd însă oameni din județ care își doresc un lider, un om cu care să facă o comparație. În orice caz, nu voi face eu anunțul referitor la o potențială candidatură. Partidul va stabili cine candidează. Sunt și alți colegi care stau bine în sondaje”!, a spus Florin Mitroi la ZIUA LIVE.

Va repeta PNL Constanța performanţa electorală de la localele din 2020 sau va trebui să se mulțumească cu mai puțin?

„Noi primarii suntem ca niște mingi de ping pong. La alegeri, liderii politici ne folosesc meritele pentru voturi. După ce au ieșit și și-au făcut treaba, uită. Dacă astăzi PNL are în jur de 72% din primăriile din județ, cu siguranță vom câștiga acest procent, chiar dacă se gândesc să plece unul, doi dintre colegi. Și dacă pleacă unul, doi, noi vom câștiga încă 5 localități. Vă spune, cine va pleca de la PNL și va merge la PSD va pierde la alegerile locale. (…)
La Constanța, Chițac va ieși primar negreșit și la distanță”
,
a anunțat Florin Mitroi. 
Nu sunt adeptul amenzilor. Eu merg pe comunicare”!
 
A urmat un set scurt de întrebări, inspirate chiar din cercetarea sociologică la care vălurenii sunt invitați să participe în perspectiva actualizării Planului Urbanistic General al localității.

Cum aţi prezenta Comuna Valu lui Traian unei persoane care o vizitează pentru prima dată?

Florin Mitroi: „Aș prezenta comuna Valu lui Traian ca o comună în plină dezvoltare, ca cea mai frumoasă comună din județul Constanța. Nu fac proiecte după ureche ci doar în urma consultării populației. Comuna nu este a mea. Sunt un simplu cetățean iar cetățenii au ales un om care să le administreze un bun al lor, lucru pe care îl fac de 20 de ani cu mare plăcere. Privesc acești oameni ca o familie și îmi pasă de tot ce fac pentru acești oameni“. 

Cum aţi caracteriza, într-un cuvânt, comuna pe care o administrați?

Florin Mitroi: „Frumoasă”.

Care sunt cele mai reprezentative locuri pentru Comuna Valu lui Traian?

Florin Mitroi: „ Fiecare om a făcut cât s-a priceput pentru această comună. Funcția de primar este frumoasă. Nu aș da-o pentru nimic în lume. 
În mandatele mele s-au făcut trei școli și trei biserici de la zero. S-au făcut grădinițe, o geamie. Sunt un primar care ține la învățământ. Infrastructura, calitatea drumurilor, gaze, canalizări, toate sunt importante. Avem proiecte depuse și le vom finaliza. Mai avem de făcut un liceu în comună. 
Merg aproape pe toate străzile în fiecare zi. Nu există zi în care să nu trec și pe la periferie pentru a verifica dacă sunt aruncate gunoaie. Am plătit amenzi la mediu pentru că nu am făcut colectare selectivă. Nu sunt adeptul amenzilor. Eu merg pe comunicare. Mai am răbdare, e un merit al meu. 
Având în vedere că teritorial nu ne desparte nimic de Constanța nu avem o problemă cu locurile de muncă. 
Avem un cămin cultural, vom face un bazin de înot cu bază sportivă. 
Vom face și un spital, avem planuri multe pentru a dezvolta această localitate. 
Aici avem o relație foarte frumoasă la Valu lui Traian și cred că am reușit să nu fie zâzanie între oameni”. 


Care sunt, în opinia dvs. principalele probleme ale acestei comune?

Florin Mitroi: „Un singur proiect pe care l-am dorit este dalarea și podețele canalului care traversează localitatea. Este din 2005 și sper ca până la finnele anului să începem licitația. Este în curtea CNAIR și ABADL. Suntem în cooperare cu ei. Îmi doresc tare mult să facem o legătură din DN în cartierele noi peste linia ferată iar la podețele care sunt să fie lărgite pentru traficul să fie mai ok. Este un proiect foarte mare, nu avem finanțare acum. 
Dacă astăzi rezultatele investițiilor în localitate sunt cele care sunt sunt datorită unui om cu echipa lui, printre care viceprimarul cu care fac echipă de ani de zile. Este un om pe care îl recomand și știu că nu mă va face de rușine. 
Am condus bine comuna și când a fost opoziție”.

 
Nu a existat omul care să pună toți primarii la aceeași masa”
 
Și ușor-ușor am intrat în discuția politică.

Primăriile din judet și CJ trebuie să tragă la aceeași căruță?

Florin Mitroi: „Consider că politica o pot face oamenii frumoși la suflet, înțelepți, nu cu dosare penale, nu oameni răutăcioși. Nu sunt un om rău. Nu a existat omul care să pună toți primarii la aceeași masă. Constănțenii, alegătorii apreciază și simt. Îi văd cum mint. Cu siguranță partidele vor ieși cu o ofertă bună. Pentru mine, astăzi funcția de primar este cea mai bună”.

Susțineți comasarea alegerilor. De ce?

Florin Mitroi: „Sunt pentru comasarea alegerilor. Oamenii s-au săturat. Eu apreciez omul care se bate pentru țara lui, care fac ceva pentru oamenii lor. Nu îi apreciez pe cei fățarnici. 
Sunt mulți oameni cărora le place circul. Fiecare lider, fiecare partid are o politică a lui. Vom vedea dacă partidele naționaliste vor fi un pericol la nivel european. Cred că situația se va mai așeza. 
Într-un an, la alegeri m-am trezit cu trei consilieri de la partidul lui Dan Diaconescu. Nu știam ce e cu ei. Eu cred că în județ vom avea o surpriză frumoasă”, a mai spus primarul comunei Valu lui Traian.


Credeți că în cazul actualului președinte al CJ Constanța (n.r. Mihai Lupu), căruia PNL i-a ridicat sprijinul politic mai există vreo șansă să se revină asupra deciziei?

Florin Mitroi: „Domnul Lupu să învețe să răspundă la telefon tuturor primarilor. Trebuie să învețe să comunice. 
Eu pot candida independent, de la UDTTMR, pot candida de oriunde. Politica trebuie făcută de oameni frumoși!”, a conchis Florin Mitroi.

 
Interviul integral poate fi urmărit aici:
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

ZIUA LIVE Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi - „Comuna Valu lui Traian este în plină dezvoltare și cea mai frumoasă din județul Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

ZIUA LIVE Primarul Florin Mitroi - „Îmi doresc să rămân primar la Valu lui Traian“! Ce spune despre o eventuală candidatură la CJC (VIDEO)
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Lazar 26 Jan, 2024 18:05 Mia placut articolul si trebue sa fie felicitat ca om fata de semeni lui din comuna.Ca a aratat interesul dezvoltari acestei comune.Felicitari Florine,sanatate si mult succes in viata.Si sfatul meu si aprecierea mea iti recomand sa stai la V Traian ca esti stimat si respectat.La C.Judetian vei fi injurat si barfit de Escroci.Recomandarea mea asta-i ca un om circulat in lume.