Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR) - „Este inadmisibil ca şefii Jandarmeriei să rămână în funcţie după ce Parchetul a constatat că au evacuat Piaţa Victoriei în baza unui ordin nelegal!“

ro

26 Sep, 2018 00:00 1517 Marime text
Liviu Dragnea a criticat Parchetul General pentru punerea sub acuzare a şefilor Jandarmeriei. „Cam aşa funcţionează statul de drept în Republica Dragnea, pentru că aşa vrea PSD-ul“, susţine deputatul Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.
 
„Reţinerea «participaţiei improprii» pentru cei puşi sub acuzare nu înseamnă decât că se presupune că ei au săvârşit faptele cu intenţie, în timp ce alţi jandarmi, subordonaţi ai lor, au acţionat din culpă sau fără nicio formă de vinovăţie. Mai exact, jandarmii subordonaţi care au executat ordinele fără exces de zel, care nu au lovit oameni nevinovaţi cu mâinile ridicate, nu vor fi puşi sub acuzare. Rămâne să vedem dacă urmărirea penală se va extinde şi cu privire la alte persoane (cei care sunt autorii morali ai represiunilor din 10 august, dar şi brutele care au lovit cu bestialitate oameni fără apărare), sau la alte fapte (spre exemplu, abuz de autoritate).
 
Oricare ar fi deznodământul acestui dosar penal, Laurenţiu Cazan, Sebastian Cucoş, Ionuţ Sindile, Mihai Chirică trebuie să-şi dea demisia din funcţiile de conducere pe care le deţin”, afirmă deputatul USR, completând că aceştia „au pus în pericol integritatea fizică a zeci de mii de oameni, au gestionat evenimentele din 10 august în mod dezastruos, au pătat uniforma de jandarm şi au aruncat o anatemă nemeritată asupra întregii instituţii, transformând-o în garda pretoriană a unor infractori sceleraţi”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii