Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Turcescu (PMP), declaraţie politică „Ruşinea din Anul Centenar - întoarcerea în epoca Rodica Stănoiu!“

ro

15 Nov, 2018 00:00 3012 Marime text
Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu a susţinut ieri în Camera Deputaţilor declaraţia politică intitulată „Ruşinea din Anul Centenar: Întoarcerea în epoca Rodica Stănoiu!“.
 
„Am trăit din nou „marţea neagră”: Parlamentul European a votat rezoluţia care amendează comportamentul Guvernului şi Parlamentului din România privind statul de drept, un document extrem de critic la adresa puterii din ţara noastră, iar Comisia Europeană a dat publicităţii cel mai dur raport MCV despre situaţia Justiţiei din România. Și ca dezastrul să fie complet, la câteva ore după ce cele documente au fost făcute publice, Finlanda s-a oferit să preia preşedinţia Consiliului UE în locul ţării noastre.
 
Am rezumat cam cât de mare este haosul din România. Mă voi opri asupra situaţiei din Justiţie. Ieri ne-am intors exact în epoca din care am plecat: cea în care justiţia era condusă de Rodica Stănoiu. Vorbim de o perioadă în care partidul aflat la putere - tristă coincidenţă, tot PSD - dirija procesele şi îşi subjuga magistraţii. Procurorii erau în acea perioadă în subordinea Ministrului Justiţiei, iar presa vremii a publicat atunci stenograme care au dovedit că se decidea cine să fie anchetat şi cine nu, la sediul PSD. Sună cunoscut? 11 ani de eforturi, de progrese, majoritatea făcute în timpul celor două mandate ale preşedintelui Traian Băsescu, au fost ieri şterse cu buretele.
Instituţiile europene ne cer să stopăm legile justiţiei, numirea şi revocarea procurorilor şefi, să nu mai modificăm aiuritor Codurile Penale. Europa ţipă la noi să lăsăm statul de drept în pace, să revenim cu picioarele pe pământ, dar noi avem la conducerea ţării un ministru al justiţiei care ieri a tăcut mâlc, un premier care până şi în conferinţele de presă îi cere voie lui Liviu Dragnea să vorbească, doi şefi ai celor două Camere ale Parlamentului cercetaţi penal care nu iau în seamă sfaturile instituţiilor europene şi chiar şi un Iordache care îi numeşte pe autorii MCV-ului „experţi necunoscuţi”. Nişte neica-nimeni care ne distrug cu orgoliul lor nemăsurat, cu lăcomia nelimitată şi cu dorinţa absurdă de a controla justiţia.
 
A aştepta în acest moment să vedem din partea găştii lui Dragnea - că deja nu mai poate fi numit partid - semne de căinţă, paşi înapoi în legătură cu ceea ce au făcut cred că e o iluzie foarte periculoasă. „Nu avem toată puterea până nu punem mâna pe Justiţie”, spunea Dan Voiculescu în iunie 2012. Şase ani mai târziu, PSD a reuşit să pună mâna pe justiţie şi să ducă România în colţul celor mai hulite şi mai criticate ţări din Uniunea Europeană. Şi atenţie, MCV-ul şi rezoluţia Parlamentului European ne vor costa scump! Ne-am pierdut orice urmă de credibilitate în faţa partenerilor europeni, iar costurile politice vor fi dramatice”, a susţinut deputatul constănţean de la tribuna Camerei Deputaţilor.
 
Turcescu este de părere că singura soluţie pe care opoziţia o mai are acum este crearea unei noi majorităţi parlamentare. „O nouă majoritate care ar putea chiar să adopte o rezoluţie prin care să fie de acord cu încercarea de a repara acest mare rău făcut României de Liviu Dragnea şi camarila lui în aceşti doi ani de zile. Altfel, ne îmbătăm cu apă chioară! Gaşca lui Dragnea e gata să meargă până într-acolo încât să scoată România de pe drumul ei european, de a târî ţara într-o criză economică, orice, doar să aibă justiţia la mâna lor. E cu adevărat al 12-lea ceas şi e timpul, stimaţi colegi din PNL şi USR, să depunem o moţiune de cenzură. Gata, nu vă mai eschivaţi, nu mai motivaţi că nu e momentul. E acum ori niciodată! Avem această datorie faţă de poporul pe care îl reprezentăm în Parlamentul României”, a continuat deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu.
               
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii