Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:54 02 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb, expresia puterii politice de la Bucureşti Robert Turcescu (PMP) - „A ajuns comisar european. Europo, te-ai scos!“

ro

10 Sep, 2019 00:00 2057 Marime text
Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat-o pe Rovana Plumb în postul de comisar european din partea României. Delegaţia USR PLUS în Parlamentul European a anunţat că se opune numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european. Şi liberalii au anunţat că România riscă foarte mult prin susţinerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european.
 
Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu notează la rândul său: „A ajuns comisar european. Europo, te-ai scos!” Parlamentarul constănţean consideră că doar negocierea politică a adus-o pe Rovana Plumb în această ipostază, însă, „desemnarea acesteia este ruşinoasă, Rovana Plumb fiind exemplul clar de politruc cocoţat în funcţii doar cu sprijinul unor persoane”.
 
Potrivit lui Turcescu, Plumb, considerată pupila lui Adrian Năstase (n.r. Rovana Plumb a fost promovată în politica mare de fostul preşedinte al PSD şi fost P.M. al României), „nu a lăsat nimic în urma mandatelor sale ministeriale, în schimb, numele său şi al unor membri ai familiei sale sunt legate de distrugerea fabricii de cosmetice Miraj, unde aceasta şi-a început activitatea profesională, precum şi de alte afaceri pe care familia acesteia le are în judeţul Dâmboviţa, pe care îl stăpâneşte de câţiva ani”.
Presupunând totuşi că politica nu este despre îngeri, „competenţele şi parcursul profesional al Rovanei Plumb nu o recomandă pentru o asemenea funcţie. Chiar dacă fiecare comisar beneficiază de un întreg aparat de funcţionari, o dată cu apariţia doamnei Plumb, imaginea României va avea probleme serioase. Plumb este o carcasă de politician, goală pe dinăuntru cu grave lacune politice şi economice şi cu un limbaj de lemn, care poate să placă unor diplomaţi bruxellezi, dar pentru ţara noastră nu va avea cu siguranţă un câştig de imagine. Pe de altă parte, Rovana Plumb - comisar european este şi expresia felului în care arată puterea politică de la Bucureşti, rezultată în urma alegerilor din 2016”, a conchis deputatul PMP.
 
Vă reamintim că, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi-a dat acordul, luni, asupra proiectului listei comisarilor desemnaţi, urmare a seriei de interviuri pe care aceasta le-a avut, în ultimele săptămâni, cu fiecare dintre persoanele propuse de statele membre.
 
În continuare, Consiliul Uniunii Europene trebuie să adopte această listă. Ulterior, Parlamentul European trebuie să-şi dea votul asupra întregului Colegiu al comisarilor, inclusiv preşedintele CE şi Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii