Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:19 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Turcescu (PMP) “Guvernul trebuie să discute și despre situația artiștilor români, să revină pe scenă și să-și plătească facturile”

ro

20 May, 2020 00:00 1833 Marime text
  • Turcescu solicită guvernului măsuri pentru sprijinirea artiștilor români
  • Profesiile liberale merită mai multă atenție de la un guvern liberal
  • De ce nu ne putem duce la teatru purtând mască?

Deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu le solicită premierului Ludovic Orban și ministrului de Finanțem Florin Cîțu, să discute în viitoarea ședință de guvern despre situația artiștilor români și să găsească variante prin care aceștia să fie ajutați să revină pe scenă și să-și plătească facturile.
 

Artiștii trec prin momente cumplite

“Am mulți prieteni artiști, actori și muzicieni în primul rind. Cu unii dintre ei am stat adeseori pe aceeași scenă în diferite contexte. Nu m-am considerat niciodată aproape de nivelul lor de profesionalism, dar am simțit si eu ce inseamna emoția spectacolului, vibrația publicului, placerea de darui bucurie si de a primi aplauze.
Astăzi, prietenii mei artiști trec prin momente cumplite. De luni de zile, le-a fost furată scena, puntea lor de legătură cu publicul. Uitați faza cu "exista online-ul", nu, pentru artisti e nevoie ca de aer de o scenă adevarată și de un public aflat în fața ochilor.
Domnule Ludovic Orban, domnule Florin Cîțu, vă rog să discutați în viitoarea ședință de guvern situația artiștilor români și să găsiți variante prin care aceștia să fie ajutați să revina pe scenă și să-și plătească facturile. Muzica, filmele, albumele de artă, showurile de stand-up comedy ne-au ajutat sa trecem peste perioada asta de izolare, altfel am fi înnebunit stând în casa! Profesiile liberale merită mai multă atenție de la un guvern liberal!
Și nu uitați că există și actori sau muzicieni foarte talentați care nu sunt angajati la un teatru de stat sau în vreo filarmonică județeană ori la ansamblul Armatei și care nu pot primi șomaj tehnic. Acești oameni au astăzi buzunarele goale și cer să fie ajutați să supraviețuiască artistic. Ei nu vor pomană, dar noi suntem datori să le acordăm sprijin, inclusiv financiar. Și mai am o întrebare,: de ce nu m-aș putea duce la teatru purtând mască?”, susține Robert Turcescu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii