Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:00 07 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Turcescu, despre consecințele plafonării prețurilor la medicamente „Îmi repugnă specula, însă faptul că am putea muri, cu mai mulți bani în buget, mă revoltă și mai tare!”

ro

02 Apr, 2020 00:00 1618 Marime text

Prețurile la medicamente, dezinfectanți și echipamente de protecție, precum măști, mănuși, salopete vor fi plafonate pe perioada stării de urgență și cel mult 90 de zile de la încetarea acesteia, potrivit unui proiect de lege adoptat de senatori. Inițiativa va ajunge pe masa Camerei Deputaților, care este for decizional.

Propunerea legislativă aparține PSD și prevede că la costul de producție poate fi adăugat un adaos de cel mult 10% din prețul de vânzare al producătorului.
Astfel, potrivit proiectului de lege adoptat azi de senator, se plafonează prețul la dispozitivele medicale de protecție, materiale sanitare, precum și unele suplimente alimentare. Totodată, senatorii vor plafonarea prețului la medicamente dezinfectanți, inclusiv alcool concentrat pentru mâini și spații, salopetele de protecție și altă îmbrăcăminte și încălțăminte de protecție, ochelari și viziere, mănuși de siguranță, huse pentru încălțăminte, măști chirurgicale, FFP2, FFP3, respiratoare/ventilatoare de transport, medicamentele și produsele medicale, lenjeria de pat și alte tipuri de lenjerie de utilitate pentru sistemul sanitar.

În proiectul de lege este menționat faptul că Ministerul Economiei va putea limita vânzarea produselor în afara României, în cazul lipsei de materiale pe piața internă.
Deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu spune că aceasta pare o inițiativă bine-venită pe vremurile acestea în care apar speculanți în diverse domenii, dar, în același timp afirmă că va fi o luptă crâncenă pe aceste produse pe plan mondial. “Am trăit deja momentele în care am fi dat oricât pe niște măști chirurgicale. Dacă bagi plafonul de 10% în acest moment e foarte posibil să nu mai găsești mulți importatori sau chiar producători dispuși să se agite să aducă sau să fabrice respectivele produse.

Să nu mă înțelegeți greșit, îmi repugnă specula și speculanții, însă faptul că am putea muri în lipsa medicamentelor, dar cu ceva mai mulți bani în bugetul de stat, mă revoltă și mai tare!”, afirmă deputatul Turcescu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii