Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcescu (PMP) - „Precampania electorală, un concurs de împânzit cu panouri oraşele şi satele, dar nimic... memorabil!“

ro

02 Oct, 2019 00:00 1655 Marime text

Bulevardele, străzile chiar şi drumurile de pământ ale satelor din toată ţară sunt „asfaltate” cu panouri electorale. Şi asta pentru că în perioada de precampanie, candidaţii îşi pot face în voie reclamă politică, din 12 octombrie, însă, când începe oficial campania electorală, regulile se schimbă, astfel, tot acest spectacol cu afişe va dispărea.


În perioada de campanie propriu-zisă, afişele vor fi postate numai în locurile de panotaj special amenajate de autorităţile locale.
Disconfortul vizual e pentru toată lumea, nu doar pentru oamenii de rând, ci şi pentru politicieni.


Robert Turcescu, deputat PMP de Constanţa, spune că se uită la campania electorală (încă neîncepută oficial, dar, de fapt, în plină desfășurare!) şi când vede concursul candidaţilor de a împânzi la propriu oraşele şi satele cu panouri pe toate gardurile și în toate intersecţiile, îl bufneşte „râsu'-plânsu'“.

„Unii sunt în goana contra-cronometru după notorietate, alţii patronează boiereşte spaţiul de afișaj cu figura lor mulţumită, ca nişte gurmanzi ridicaţi de la un ospăț îndestulător. Ce n-au înţeles e că până la a ajunge să crezi că prin astfel de metodă te faci cunoscut sau votat exista o condiţie necesară pe care niciunul dintre ei n-o îndeplineşte: e nevoie să fi făcut ceva memorabil! Şi nu e nevoie să fie neapărat o faptă, poate fi şi o idee, şi nu e nevoie să fie din trecut, poate fi lansată şi azi, şi mâine, doar să fie ceva despre care să se vorbească, ceva care să incite, să stârnească o controversă, o discuţie la birou, acasă sau în jurul grătarului în week-end. Avem aşa ceva? N-avem, părerea mea. Mai sunt 40 de zile până la primul tur. Poate, poate...” - a afirmat deputatul PMP.


Citeşte şi:

Prezidenţiabilii cu pretenţii de turul al doilea şi-au „împărţit“ oraşul. Constanţa, împânzită de bannere electorale (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii