Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nici după condamnarea lui Dan Voiculescu Senatorul Mircea Banias nu pleacă din PC

ro

09 Aug, 2014 00:00 3201 Marime text


Dan Voiculescu a fost condamnat, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, la zece ani de închisoare, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Pedeapsa este executorie şi este dublă faţă de cea primită de la instanţa de fond, Tribunalul Bucureşti.

Ce efecte va avea, în plan politic, condamnarea lui Dan Voiculescu, „părintele“ Partidului Conservator (PC) din perioada post-decembristă? Senatorul de Constanţa Mircea Banias declara, în luna octombrie a anului trecut, că nu ia în calcul o plecare din PC în cazul condamnării lui Voiculescu. „Exclud posibilitatea plecării din partid“, spunea parlamentarul, în toamna lui 2013. „Ar fi absurd să pretind că partidul nu va fi afectat. Dar PC nu este format dintr-un singur om. Preşedinţii filialelor judeţene îşi fac treaba ca de obicei, fără scandal“, spunea, atunci, Mircea Banias.

Pentru moment, senatorul rămâne consecvent. Ieri, la scurt timp după anunţarea deciziei instanţei, Mircea Banias a refuzat să comenteze condamnarea lui Dan Voiculescu, însă a menţionat că nu va pleca din PC. „PC nu stă într-o singură persoană, indiferent de rolul pe care aceasta l-a avut în partid. Nu cred că PC o să dispară“, a menţionat senatorul.

Amintim că, înainte de a fi membru PC, Mircea Banias a fost membru PDL, chiar unul dintre cei mai vocali democrat-liberali constănţeni, conducând, pentru o perioadă, Organizaţia Judeţeană a PDL Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vlad 08 Aug, 2014 23:13 A fost înainte de PDL si membru PNL.Pe viitor fie ca rămâne la PC ,fie ca pleacă tot nimeni este si așa va rămâne.