Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manescu (PNL) vrea un nou mandat, Carp se resemneaza

ro

25 May, 2009 03:04 1703 Marime text
Ramona_manescu.jpgRamona Mănescu, în prezent europarlamentar şi candidat pentru un alt mandat în Parlamentul European, alături de colega sa de listă, Doina Carp, s-au întâlnit, în week-end, cu locuitorii din judeţul Constanţa pentru a le face cunoscut programul european pregătit pentru următorii cinci ani de mandat.

Cele două candidate aflate pe locul 4 eligibil, respectiv 26 neeligibil, alături de preşedintele filialei PNL, Gheorghe Dragomir, senatorul Puiu Haşotti, de cei doi manageri de campanie la nivel judeţean, Ovidiu Cupşa, şi la nivel municipal, Andrian Mihei, au participat, sâmbătă, la prima întrevedere cu reprezentanţii presei, în formulă completă de la începutul campaniei.
Europarlamentar cu experienţă, Ramona Mănescu a susţinut că şi în acest mandat scurt, de doi ani, în care a reprezentat ţara noastră, a avut proiecte pentru Constanţa, însă pentru următorii cinci ani acestea vor fi mult mai multe. Distinsă cu premiul „Europarlamentarul anului 2008", la categoria educaţie şi cultură, Mănescu a anunţat că, în mandatul viitor, activitatea sa în Parlamentul European se va axa tot pe probleme de educaţie şi dezvoltare regională, pentru care Uniunea Europeană va aloca o finanţare consistentă. „În cadrul procesului de dezvoltare regională, un rol important îl au, la noi în ţară, Dunărea şi Portul Constanţa, prin facilitarea transportului şi comerţului dintre Marea Neagră şi Europa Occidentală. De aceea, două proiecte importante, pe care le voi susţine în Parlamentul European, ar putea transforma România în Coridorul Logistic al Europei Centrale şi de Est: dezvoltarea Portului Constanţa, în calitate de poartă estică a Europei, şi dezvoltarea punctelor logistice din România care ar forma Coridorul Logistic al Europei Centrale şi de Est".

„Vrem să îi convingem pe cetăţeni de importanţa PE"

Doina Carp, celălalt candidat constănţean aflat pe un loc neeligibil pe listele PNL pentru europarlamentare, şi-a manifestat regretul, dat fiind poziţia sa, că nu va reuşi să fie pentru următorii cinci ani colegă cu Ramona Mănescu. „Ea îşi justifică poziţia pe care o are pe listă şi în partid. Cei care au avut cinstea să se afle pe lista pentru europarlamentare, dar care nu vor ajunge în Parlamentul European, ar trebui să formeze pe viitor un grup care să informeze cetăţenii despre activitatea reprezentanţilor PNL la Bruxelles", a evidenţiat Carp.
În perioada următoare, liberalii vor intensifica acţiunile de campanie, totul pentru a-i convinge pe cetăţeni cât de important este ca să iasă la vot pe 7 iunie. „Vrem să îi convingem pe cetăţeni de importanţa Parlamentului European, de aceea ne vom concentra toată atenţia pentru a-i determina pe cetăţeni să se prezinte la urne. Este foarte important să îi trimitem pe oamenii valoroşi din PNL în Parlamentul European", a susţinut deputatul Gheorghe Dragomir.
Acţiunea celor doi candidaţi la europarlamentare a continuat sâmbătă după-amiază, la Năvodari, iar duminică, la Medgidia, Cernavodă şi Hârşova.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii