Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiţac - „Primăria emite între 1.800 şi 2.000 de autorizaţii pe an. «Constanţa Altfel» a atacat în justiţie, în doi ani, 20 de proiecte faraonice care sluţesc oraşul“

ro

23 Sep, 2019 00:00 2635 Marime text

Faptul că acum suntem cu mult sub norma europeană de 26 mp spaţiu verde per capita nu a constituit un motiv suficient de puternic pentru a opri degradarea urbanistică, afirmă senatorul constănţean Vergil Chiţac.

Acesta spune că s-au aprobat şi se aprobă în continuare cu frenezie şi inconştienţă PUZ-uri şi autorizaţii de construcţie care nu respectă indicatori urbanistici elementari, cum sunt înălţimea sau numărul locurilor de parcare. S-a construit şi se construieşte pe spaţiile verzi şi nu de acum, ci de 20 de ani.

„Asta e cauza principală a faptului că - iată, acum avem dovada - Constanţa este unul dintre cele mai poluate oraşe din România. O gaşcă de autointitulaţi „dezvoltatori imobiliari” ne-au condamnat la o moarte lentă şi insidioasă. Nu au niciun principiu decât cel al îmbogăţirii şi cred că noi nu avem memorie. Poate nu ne-o pierdem până anul viitor.
În Constanţa se dau între 1.800 şi 2.000 de autorizaţii pe an. Noi, cei de la „Constanţa Altfel”, am atacat în justiţie 20 în doi ani, reprezentând nişte proiecte faraonice care sluţesc oraşul. O mână de şmecheri care aruncă cu banii în stânga şi în dreapta propagă în media ideea că suntem împotriva dezvoltării oraşului. Serios, băieţi? Voi ştiţi ce înseamnă dezvoltare? Dar dezvoltare durabilă?”, susţine parlamentarul constănţean, preşedintele Asociaţiei „Constanţa Altfel”.

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Paul 23 Sep, 2019 14:51 Are dreptate Chițac.