Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

ro

19 Apr, 2024 16:30 1035 Marime text
Vergil Chițac, în redacția ZIUA de Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • În declarația de avere (rectificativă) din 16 iunie 2023, primarul Vergil Chițac menționa la capitolul „Venituri din pensii“ suma de 115.020 de lei, reprezentând pensie MApN, această sumă adăugându-se celei de 131.412 lei menționată ca „indemnizație primar“.
Dosarul în care amiralul Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a solicitat recalcularea pensiei, va fi judecat de Curtea de Apel, în urma deciziei de astăzi, 19 aprilie 2024, a Tribunalului Constanța!
 
Judecătorii de la Secția I Civilă a Tribunalului și-au declinat competența de soluționare a cererii de recalculare în favoarea Curții de Apel Constanța, Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Hotărârea a fost luată în urmă cu scurt timp.
 
Iată minuta deciziei din dosarul 426/118/2023:
 
„Admite excepţia de necompetență materială a Tribunalului Constanţa, Secţia I Civilă.
Declină competența de soluţionare a acţiunii formulate de reclamantul Chiţac Vergil în contradictoriu cu pârâta Casa Sectoriala de Pensii a Ministerului Apărării Naţionale, în favoarea Curţii de Apel Constanţa - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.
Fără cale de atac“
 
Hotărârea Tribunalului este fără cale de atac, astfel că dosarul va fi trimis la Curtea de Apel.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, cazul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Delia Gherasim, din cadrul Secției I Civile a instanței.
 
Pronunțarea în cauză fusese amânată din data de 5 aprilie 2024.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, părți în proces sunt Vergil Chițac, în calitate de reclamant și, respectiv, Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Apărării Naționale – Unitatea Militară 02505, în calitate de pârât.
 
Primarul Constanței, Vergil Chițac, este contraamiral de flotilă – cu o stea, în rezervă, în Ministerul Apărării Naționale.
 
Decretul privind trecerea sa în rezervă a fost semnat de Președintele Klaus Iohannis la data de 28 ianuarie 2016, urmând ca trecerea în rezervă să aibă loc începând cu data de 1 februarie 2016.
 
În declarația de avere (rectificativă) din 16 iunie 2023, primarul Vergil Chițac menționa la capitolul „Venituri din pensii“ suma de 115.020 de lei, reprezentând pensie MApN, această sumă adăugându-se celei de 131.412 lei menționată ca „indemnizație primar“.
 
Decizia pe care o va lua în cauză Curtea de Apel după judecarea procesului va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Procesul s-a terminat!
Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii