Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț AEP S-a lansat Registrul partidelor politice înscrise la Tribunalul București

ro

09 Sep, 2020 13:57 3621 Marime text
  • De asemenea, AEP realizează în prezent un program pilot ce urmează a fi implementat începând cu luna ianuarie 2021.

Autoritatea Electorală Permanentă anunță lansarea „Registrului fiscal al partidelor politice înscrise la Tribunalul Municipiului București“. Acesta poate fi consultat pe site-ul privind finanțarea partidelor politice.

Iată comunicatul remis de Autoritatea Electorală Permanentă:
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că a realizat, pentru prima dată în istoria acestei instituții, „Registrul fiscal al partidelor politice înscrise la Tribunalul Municipiului București”, demers care face parte din seria acțiunilor permanente de deschidere și transparentizare a finanțării partidelor politice instituite de președintele AEP, Constantin - Florin Mitulețu-Buică.
 
Documentul a fost publicat pe site-ul www.finanțarepartide.ro și poate fi consultat la următorul link :  

Precizăm că, pentru a veni în sprijinul formațiunilor politice și, în același timp, pentru a transparentiza sursa de finanțare provenită din subvențiile acordate de la bugetul de stat, AEP realizează în prezent un program pilot ce urmează a fi implementat începând cu luna ianuarie 2021.
 
Reamintim că, înperioada 2018-2020, AEP a implementat Proiectul Argus Integritate, etică, transparență, anticorupție în finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, care a avut drept scop creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul Autorității Electorale Permanente, contribuind la implementarea obiectivului 3.5 din cadrul Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020.

La finalizarea Proiectului Argus,  specialiștii AEP împreună cu experțiexterni, inclusiv din mediul academic, au realizat și publicat Ghidul bunelor practici privind finanțarea partidelor politice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii